Categorie: "Auto’s"

De Raspberry Pi 3: alleen jouw fantasie kan de mogelijkheden beperken

raspberrypi.1Eind 2015 kwam de Raspberry Pi Zero op de markt. Tegenwoordig hebben ook de Raspberry Pi 3 en de Raspberry Pi 3B de technologische markt weten te veroveren. Niet verwonderlijk: een minicomputer met een dergelijk toepassingsgebied en binnen een dergelijk compact formaat (niet heel veel groter dan een creditcard): wie wil het nu niet in huis hebben. De mogelijkheden van de Raspberry Pi zijn dan ook eindeloos. 

Google zoekt: partners om zelfrijdende auto mee te maken

zelfrijdende-prototype-google

Bron: Dutchcowboys.nl

Google wil binnen vijf jaar een zelfrijdende auto op de markt brengen en daarom zoeken ze autofabrikanten die daarbij kunnen helpen. Het bedrijf is namelijk niet van plan om de auto zelf te ontwikkelen.

“We willen zelf geen autofabrikant worden. We praten met en zoeken naar parners,” zegt Chris Urmson tegen Wall Street Journal. ”Er zijn een hoop geweldige bedrijven, rond Detroit en ook buiten Amerika, die weten hoe ze auto’s moeten maken. Het zou gek zijn als we hun expertise zouden proberen na te doen”, aldus Urmson.

De exacte invulling van de samenwerking staat nog niet vast. ”We onderzoeken het businessmodel nog. We weten nog niet wat de juiste verhouding is.”

Prototype

Eerder dit jaar kwam Google met een prototype. In de zelfrijdende auto konden twee mensen zitten. Er zat geen stuur, rem- en gaspedaal in. De auto had alleen een start- en stopknop en een scherm waarop de passagiers de route konden zien. Ook had de auto geen spiegels, radio en achterbank.

In de tussentijd heeft Google dit prototype al drie keer verbeterd. Volgend jaar willen ze met het nieuwe prototype de weg op.

Uitdagingen

De grootste uitdagingen liggen niet bij de hardware maar bij de software, volgens Urmson. Hij zegt namelijk dat de laserradartechnologie ervoor zorgt dat de auto alles kan zien wat er om hem heen gebeurd, zonder dat het te duur wordt.

Google werkt sinds 2009 aan zelfrijdende auto’s. Tot nu toe hebben er geen ongelukken plaatsgevonden.

Bekijk hier het filmpje van de testrit van Google’s zelfrijdende auto.

Zou jij durven in te stappen in een auto zonder stuur, gas- of rempedaal?

Bron: NU.nl

Mobieltje makkelijk draadloos opladen (video)

Gebeurt het je ook wel eens vaker dan je lief is, je snoertje vergeten terwijl je mobieltje leeg is? Geen nood. Opladen kan nu met de powerkiss, een cirkel die je simpelweg in de usb-poort van je GSM plugt en over een zogeheten charging hotspot plaats. Je mobieltje wordt door middel van een elektromagnetisch veld geladen.

Beam me up Scotty (video)

Waarom zijn er geen vliegende auto’s te koop? Het antwoord daarop geeft het tweede deel van de BMW-documentaire ‘Wherever you want to go’. In deze aflevering geven onder meer voormalig astronaut Buzz Aldrin en conceptueel-ontwerper Syd Mead hun visie op de toekomst van mobiliteit. Het teleporteren van mensen ziet Aldrin daarbij niet als optie om van A naar B te komen. De eerste aflevering gaat over de ontwikkeling van de elektrische MegaCity Vehicle.

Groen is het toekomstige auto rijden – filmpje

Rijden we in de toekomst allemaal rond in een leuk, schattig bolletje dat auto heet en milieuvriendelijk is omdat het op duurzame stroom rijdt. Goede vraag die BMW probeert te beantwoorden in een vierdelige documentaire ‘Wherever you want to go’. Het eerste deel gaat over de ontwikkeling van de elektrische MegaCity Vehicle. Later in de maand komen de andere delen van de documentaire uit.