Lek kerncentrale Japan gedicht

Het duurde vijf dagen voordat medewerkers van de kerncentrale Fukushima in het Japanse aardbevingsgebied er uiteindelijk in slaagden het lek in de kernreactor 2 te dichten.

Het dichten van de scheur met beton en een speciaal waterabsorberend bindmiddel lukte allebei niet. Een nieuwe poging was wel succesvol. Daarbij werd  een mengsel van zaagsel, krantenpapier, beton en een soort vloeibaar glas gebruikt.

Dat heeft de eigenaar van de kerncentrale, energiemaatschappij Tepco, bekendgemaakt. ‘De lekkages namen gisteren af, nadat we het mengsel hadden geïnjecteerd’, aldus een woordvoerder. ‘Nu is het helemaal gestopt.’

Het bedrijf moet nog steeds radioactief water in zee lozen vanwege een gebrek aan opslagcapaciteit.

De koeling van de kernreactoren van Fukushima is door de aardbeving en de daarop volgende Tsunami uitgevallen. Sindsdien werkten medewerkers er met man en macht aan om de elektriciteitsvoorziening van de kerncentrale te herstellen die nodig is voor de pompen van het koelwater.

Overigens is het gevaar nog niet helemaal geweken. Volgens regeringswoordvoerders kunnen er nog andere lekken zijn, van waaruit radioactief water de zee in stroomt.

Als je het voor het zeggen zou hebben, wat zou jij dan (deels) schrappen

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Japan nationaliseert kerncentrale Fukushima
Lees ook:Japan heeft wel alternatief voor kernenergie
Lees ook:Hydrojetrobot verwijdert beton zes keer sneller
Lees ook:Chipsprijzen stijgen na aardbeving Japan
Lees ook:Robots verminderen straling kerncentrale Japan (video)

Eén reactie op “Lek kerncentrale Japan gedicht

  1. de zeeuw

    Zo’n ding moet je toch niet in je buurt willen hebben. Wij Zeeuwen zijn er maar mooi mee. Nu blijkt Borssele niet eens een noodplan te hebben bij een terreuraanslag: http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1707795

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.