Ramp Japan legt productie Sony lam

Elektronicafabrikant Sony heeft de productie in vijf Japanse fabrieken door een onderdelentekort moeten stilleggen of zelfs helemaal moeten stoppen. De maatregel van geldt nog tot het eind van de maand. Dan besluit het bedrijf de productie te hervatten of tijdelijk te verplaatsen.

Het TechnologieBlog meldde eerder al dat Sony de productie stil legde na de enorme aardbeving die het Noord-Oosten van Japan heeft getroffen. De kracht die daarmee gepaard ging beschadigde de productiefaciliteiten en zorgde voor stroomuitval.

Ook de autofabrikanten ondervinden hinder van de elektriciteitsvoorzieningen. Om de beperkt beschikbare stroom zo efficiënt mogelijk te gebruiken, denken Japanse autofabrikanten er over om een gezamenlijk rotatiesysteem voor hun productie op te zetten.

Als gevolg van de ramp in Japan zijn de chipsprijzen gestegen en is er een tekort aan halffabrikaten waardoor smartphones, PC en tablets duurder dreigen te worden. Nadat het er aanvankelijk op leek dat de levering van de iPad2 verder vertraagd zou worden, bleek dat verscheping zoals gepland zou plaatsvinden. Afgelopen vrijdag de 25e  is de iPad2 massaal over de toonbank gegaan.

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment

Lees ook:Update effect ramp Japan voor techindustrie (video)
Lees ook:Situatie Japan stuwt onderdelenvraag
Lees ook:Japanse productie Sony op schema
Lees ook:Situatie Japan leidt tot tekorten halffabrikaten
Lees ook:Oplossing voor tekorten door aardbeving Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.