Blackberry-tablet bestuurt elektrische conceptcar Renault (video)

Nee. De redactie van het TechnologieBlog schrijft niet altijd over Apple-gadgets, zijnde daar de iPhone, iPad en iPod. Maar ook over de technieuwtjes van Sony, Nokia, Samsung en LG of zoals dit keer over het laatste Blackberry-snufje.

Die kan in je auto, een Renault welteverstaan. Het duo is een verbintenis aangegaan hetgeen er toe heeft leidt dat de 7 inch tablet nu geïntegreerd is in de middenconsole van de Frendzy, de elektrische conceptcar van het Franse automerk. Met de tablet kunnen verschillende functies van de auto worden bediend.

De keuze van Renault vielt op de tablet van Blackberry omdat het merk met de Frendzy vooral op de zakelijke rijders mikt. Maar met de schuifdeur aan de ene kant en twee ‘gewone’ deuren aan de andere kant kan de elektrische wagen ook heel goed als comfortabele familie-auto worden gebruikt.

Voor de kids achterin is er een aanraakgevoelig scherm voor films of om games op te spelen. In een zijdeur zit een touch screen waarop getekend kan worden.

De dubbelfunctie van werken en gezin die de Frendzy biedt, blijkt ook uit de verlichting in het dashboard. In work-mode is die groen, in family-mode oranje.

Beeld: Gadgetzone

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Slimme autoruit onderweg perfecte kinderoppas (video)
Lees ook:Drone voorspelt files voor Renaults nieuwe SUV (video)
Lees ook:Elektrisch rijden zonder auto (audio)
Lees ook:Elektrische Nissan Leaf wekt stroom voor thuis op
Lees ook:Onzichtbare Mercedes rijdt op waterstof (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.