Draadloos bestanden tussen iPhone en iPad delen

De redactie van het TechnologieBlog zag het direct voor zich. Door een simpele beweging hevel je bestand van de iPhone naar de iPad over. Daarvoor hoef je niets meer te doen dan de iPhone boven de iPad te houden en te kantelen, een beweging alsof je een glas leeg schenkt.

Dat Apple hieraan werkt blijkt uit een nieuw patent dat het techconcern heeft geregistreerd en waardoor de apparaten beter met elkaar zouden moeten samenwerken.

De nieuwe techniek is gebaseerd op speciale bewegingssensoren. Als je de iPhone boven de iPad houdt wordt er automatisch een verbinding tot stand gebracht. Op diezelfde wijze kun je ook simpelweg bestanden delen door de iPhone en de iPad naast elkaar te leggen. Met een slide-beweging sleep je de bestand over het scherm van de iPhone in de richting van de iPad. Door video´s, foto´s, muziek of andere bestanden te delen zou de communicatie tussen de apparaten nog gemakkelijker moeten gaan.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Top 5 van de week: TechnologieBlog
Lees ook:IBM vestigt record met megagroot opslagsysteem
Lees ook:Apple patenteert glazen iPhone en iPod
Lees ook:iPhone 5S heeft technische kuren
Lees ook:Vaas 3D-printen: ook in time lapse (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.