Test effect in-car technologie op gedrag weggebruiker

Volgende week woensdag gaan in Brabant vier innovatieve praktijkproeven van start waarin het effect van in-car technologie op het gedrag van weggebruikers centraal staat.

Vier consortia van bedrijven en kennisinstellingen presenteren u hun vernieuwende projecten.

Zij worden ondersteund met een subsidie van in totaal twee miljoen euro door het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, de provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In-car technologie draait om alle mogelijk denkbare informatie die in de auto aan de weggebruiker wordt aangeboden. Tijdens de praktijkproeven worden innovatieve systemen en diensten getest die aantonen hoe het gedrag van weggebruikers door informatieprikkels verandert.

Volvo en Volkswagen

Ook automerken zijn volop met car-technologie bezig. Nog voor het jaar om is wil autofabrikant Volvo een test doen met auto’s die zichzelf in een road train op snelwegen kunnen besturen. Er wordt begonnen met het leidende en het laatste voertuig. Daarmee komt een personenwagen die zichzelf helemaal bestuurt weer een stapje dichterbij.

In een proefopstelling is al bewezen dat de auto zelfstandig reageert, bijvoorbeeld op plotseling overstekende voetgangers.

Volkswagen heeft aangekondigd met een nieuwe technologie te komen, Temporary Auto Pilot, waarbij de auto op de automatische piloot kan rijden. Net als een piloot in een vliegtuig houdt de bestuurder alles in de gaten. Met de nieuwe vinding kan een auto semi-automatisch 130 kilometer per uur rijden.

Door de technologie van VW houdt de auto voldoende afstand tot de voorganger, wordt de ingestelde snelheid gehandhaafd en wordt er voor de bochten vaart geminderd. In de file stopt en start de wagen automatisch.

Lees ook:Volvo test zelfsturende auto’s – filmpje
Lees ook:Dubbele primeur: hybride Volvo V60 met iPhone app (video)
Lees ook:Mega-investering Volkswagen
Lees ook:iPhone bedient auto – filmpje
Lees ook:Mega-investering Audi in elektrische aandrijving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.