Primeur: gratis service voor 3D video-on-demand

Gratis toegang tot 3D-content. Dat kan voor het eerst in Nederland met de door Samsung gelanceerde 3D video-on-demand service.

Het streamen van content gebeurt via Explore 3D, een speciaal daarvoor ontwikkelde app die in ‘Samsung apps’ gedownload kan worden. In deze eerste en grootste App Store voor TV’s zijn ook te vinden, zoals MovieMax, Facebook, YouTube en Netlog.

Samsung Smart TV biedt een gebruiksvriendelijke Smart Hub voor apps, internet en andere verbindingen met de TV. Met de Search All-functie kunnen consumenten niet alleen content zoeken op de televisie, maar ook op internet en op aangesloten opslagapparaten, pc’s of mobiele apparaten binnen het thuisnetwerk. Daarnaast denkt Samsung’s Your Video-service met de kijkers mee. Deze beveelt films aan van allerlei webgebaseerde video-on-demand-leveranciers, uitgaande van het eerdere kijkgedrag.

De service, die inmiddels op zes Smart TV’s van het merk kan worden gebruikt, bevat in zo’n 20 genres gratis 3D-content, waaronder films, muziekclips, jeugdklassieker en documentaires.

Eind dit jaar zijn er via de app 70 gratis 3D video’s beschikbaar. Tot nu toe was 3D content alleen betaald beschikbaar via abonnementen en blu-ray.

Beeld: Samsung

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:De 8 populairste Android-apps van 2014
Lees ook:Google Glass krijgt concurrentie van draagbare smartphone (video)
Lees ook:Sim only
Lees ook:Filmpjes YouTube nu ook stereoscopisch 3D kijken (video)
Lees ook:Nokia wilde Apple voor zijn met nepbeelden Lumia 920

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.