De auto van de toekomst

9787Het is iets wat ons allemaal bezig houdt. Hoe ziet de auto er in de toekomst uit en op welke brandstof zal hij rijden?

Feiten

We kennen een aantal feiten.

  1. De olie raakt langzaamaan op. Niet op de korte -, maar zeker op de langere termijn.
  2. De vervuiling die de auto’s produceren, zal moeten worden afgebouwd naar nul willen we grote klimaatveranderingen tegenhouden.
  3. De technologische verandering van de auto is niet tegen te houden. Steeds meer taken worden door de auto overgenomen. Het ultieme is de zelfrijdende auto.
  4. Op korte termijn zal de elektrische auto het pleit voor zich beslechten, maar of dat de echte toekomst is, weten we niet.
  5. Auto’s worden qua model steeds futuristischer en vooral ook zuiniger.

Overstappen

Tussen nu en 2025 zal het aantal op elektriciteit rijdende auto’s enorm toenemen. Dat heeft en te maken met een vergroting van het aanbod, een lagere prijs en beleidsbeslissingen die de op traditionele brandstoffen rijdende auto’s uit stadscentra gaan weren. De nieuwe auto zal ook van andere materialen gemaakt worden, zoals carbonfiber en koolstof. Hij zal, als hij al in een botsing terecht komt, meer bescherming bieden en minder beschadigd zijn. Autobanen worden beetje bij beetje spoorlijnen, waarop je met de auto inschuift en de weg het rijden overneemt. Via de computer kun je regelen waar je weer van de autobaan af wilt. Veel van deze ontwikkelingen zijn geen science fiction meer, maar in voorbereiding. Wie mee wil in dit proces doet er goed aan een plan te maken. Of blijven doorrijden of overstappen op een nieuwer model? Wat zeker helpt, is een kijkje nemen op ikwilvanmijnautoaf. Op die manier krijg je een idee wat de huidige auto nog waard is, zodat je kunt plannen voor een andere. Overigens geldt dit ook voor motorrijders en campers.

Vragen

De auto van de toekomst roept nu nog vragen op. Een vraag is hoelang dat alles nog zal duren? Hoe zullen de auto’s er uit zien en hoe worden ze aangedreven? De tijd zal het leren…