Productie iPad2 in problemen door situatie Japan

Het is de vraag of de door Apple aangekondigde opvoering van de productie van de iPad2 door kan gaan nu bedrijven in Japan hinder ondervinden van de aardbeving in Japan en de daarop volgende Tsunami. Apple wilde in plaats van de geplande 300.000 tablets het eerste kwartaal van dit jaar er maar liefst twee miljoen maken.

Hon Hai Precision, Apple’s belangrijkste fabrikant, die de iPhone 4 en iPad2 assembleert, zegt geen problemen te ondervinden. Dat er hooguit wat aanpassingen nodig zijn, maar dat er geen tekorten in componenten worden verwacht. Mocht dat toch zo zijn, dan heeft het bedrijf vervangende toeleveranciers achter de hand.

Op basis van een inventarisatie denken componentdeskundigen van iSuppli dat de productie van Apple’s wel eens zou kunnen stagneren. De iPad zou in de gevarenzone kunnen komen omdat meerdere componentmakers in Japan getroffen zijn, waaronder Toshiba (NAND Flash), Elpida Memory (DRAM), AKM Semiconductor (elektronisch kompas), Asahi Glass (touchscreen-glas) en Apple Japan (systeembatterij).

Hoewel niet alle productiefaciliteiten getroffen, verwacht een deel van de fabrikanten problemen bijvoorbeeld op logistiek gebied of bij de elektriciteitslevering.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Situatie Japan vertraagt levering iPad2 verder
Lees ook:Situatie Japan geen gevaar voor levering iPad2
Lees ook:Ramp Japan legt productie Sony lam
Lees ook:Apple regeert markt met iPad2
Lees ook:Eerste defecten iPad2 (video)

2 reacties op “Productie iPad2 in problemen door situatie Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.