Samsung blijft chipsleverancier voor iPhone 5

Eerdere berichten dat Apple Samsung als chipsleverancier voor de iPhone 5 aan de kant zet, zouden niet waar zijn. NU.nl meldt dat Samsung gewoon processoren blijft maken voor het nieuwe vlaggenschip van Apple.

Om minder afhankelijk te zijn van het Zuid-Koreaanse bedrijf zou Apple wel ook met andere leveranciers in zee gaan.

NU.nl baseert zicht op berichtgeving van Reuters. De move van Apple zou te maken hebben met de gewonnen rechtzaak tegen Samsung.

Apple vs Samsung
Apple won recent een rechtzaak tegen Samsung. Omdat het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf de patenten van Apple heeft geschonden, moet  Samsung een bedrag van 1,05 miljard US dollar (840 miljoen euro) aan Apple betalen.

Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat Apple een lijst heeft ingediend bij een Amerikaanse rechtbank voor een verbod op acht Samsung-producten in de Verenigde Staten. Later werd die lijst met nog eens 21 apparaten uitgebreid, waaronder de Galaxy S III ook de phablet, de Galaxy Note, de Galaxy Tab-tablets en Galaxy Player-mediaspelers.

12 september
De nieuwe iPhone 5 wordt op 12 september gelanceerd, de uitnodigingen voor het event zijn inmiddels verzonden.  De nieuwe iPhone wordt dunner door het gebruik van in-cell touch layer technologie waarvoor Apple inmiddels het patent heeft, berichtte het TechnologieBlog al eerder.

Door twee van de drie lagen van het touchscreen samen te voegen, wordt het iPhone-scherm 0,1 millimeter dunner dan de iPhone 4S, blijkt uit een video. Het toestel wordt daardoor ‘maar’ 7,6 millimeter dik.

Groter scherm
Uit de video blijkt ook dat de iPhone 5 iets langer is dan de 4S, de connector en dat het scherm groter is, zo’n 4 inch.

Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de massaproductie van de iPhone 5 is begonnen. Sharp zou een van de leveranciers van de schermen zijn. Schermenbouwer, LG Display, heeft naar buiten gebracht te zijn begonnen met de massaproductie van een nieuw type flat screen dat naar alle waarschijnlijkheid voor de nieuwe iPhone is.

Het toestel is zelfs al in preorder te bestellen.

Beeld
Nu de datum van 12 september dichterbij komt, verschijnen er steeds meer foto’s en video’s op internet, waaronder een gemonteerde iPhone 5. Eerder publiceerde het NieuweMediaBlog een video van een werkende iPhone 5 en foto’s van een complete iPhone.

iPad mini
Volgende maand zou dan ook de iPad mini worden gelanceerd, maar blijkens berichtgeving van de doorgaans goed ingevoerde John Gruber zou Apple zich daarmee in de vingers snijden. Door een launch op dezelfde datum zou de aandacht te veel naar de iPhone gaan, dat zou van invloed kunnen zijn op de verkoopcijfers van het kleinere zusje van de iPad.

iPod Touch
De iPad mini gaat lijken op een grote iPhone of een iPod Touch. De eerste toestellen zijn inmiddels verscheept.

Het NieuweMediaBlog publiceerde eerder al een filmpje waaruit de gelijkenis van de iPad mini met de iPod Touch blijkt.

Lees ook:iPhone 5 vs Samsung Galaxy III (filmpje)
Lees ook:Apple kondigt iPhone 5 aan
Lees ook:iPad mini lijkt op iPhone of iPod Touch
Lees ook:iPhone 5 krijgt A6-processor (pic)
Lees ook:Apple patenteert in-cell technologie voor dunnere iPhone 5

Eén reactie op “Samsung blijft chipsleverancier voor iPhone 5

  1. appie

    er staat pple in plaats van apple* XD

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.