Apple kondigt iPhone 5 aan

Apple heeft de uitnodigingen verstuurd voor een event op 12 september as. Dit berichten vandaag meerdere media.

De link met de nieuwe iPhone 5 is overduidelijk. Onder het cijfer 12 staat een vijf met daar de onder aankeile: ‘It’s almost here’.

Er wordt al lang gespeculeerd over de datum waarop de iPhone worden onthuld. De datum van 12 september komt overeen met hetgeen online daarover circuleerde.

Dunner door in-cell technologie
De nieuwe iPhone wordt dunner door het gebruik van in-cell touch layer technologie en waarvoor Apple inmiddels het patent heeft, berichtte het TechnologieBlog al eerder.

Door twee van de drie lagen van het touchscreen samen te voegen, wordt het iPhone-scherm 0,1 millimeter dunner dan de iPhone 4S, blijkt uit een video. Het toestel wordt daardoor ‘maar’ 7,6 millimeter dik.

Groter scherm
Uit de video blijkt ook dat de iPhone 5 iets langer is dan de 4S, de connector en dat het scherm groter is, zo’n 4 inch.

Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de massaproductie van de iPhone 5 is begonnen. Sharp zou een van de leveranciers van de schermen zijn. Schermenbouwer, LG Display, heeft naar buiten gebracht te zijn begonnen met de massaproductie van een nieuw type flat screen dat naar alle waarschijnlijkheid voor de nieuwe iPhone is.

Het toestel is zelfs al in preorder te bestellen.

Beeld
Nu de datum van 12 september dichterbij komt, verschijnen er steeds meer foto’s en video’s op internet, waaronder een gemonteerde iPhone 5. Eerder publiceerde het NieuweMediaBlog een video van een werkende iPhone 5 en foto’s van een complete iPhone.

iPad mini
Volgende maand zou dan ook de iPad mini worden gelanceerd, maar blijkens berichtgeving van de doorgaans goed ingevoerde John Gruber zou Apple zich daarmee in de vingers snijden. Door een launch op dezelfde datum zou de aandacht te veel naar de iPhone gaan, dat zou van invloed kunnen zijn op de verkoopcijfers van het kleinere zusje van de iPad.

iPod Touch
De iPad mini gaat lijken op een grote iPhone of een iPod Touch. De eerste toestellen zijn inmiddels verscheept.

Het NieuweMediaBlog publiceerde eerder al een filmpje waaruit de gelijkenis van de iPad mini met de iPod Touch blijkt.

Lees ook:iPhone 5 vs Samsung Galaxy III (filmpje)
Lees ook:Samsung blijft chipsleverancier voor iPhone 5
Lees ook:Apple patenteert in-cell technologie voor dunnere iPhone 5
Lees ook:iPad mini lijkt op iPhone of iPod Touch
Lees ook:iPhone 5 krijgt A6-processor (pic)

Eén reactie op “Apple kondigt iPhone 5 aan

  1. Arnold

    Beetje misleidende titel van dit bericht, maar ook ik kijk meer uit naar wat Apple gaat brengen met de iPad Mini, hier hebben ze me al lekker gemaakt: http://www.mijnipadmini.nl/

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.