Apple patenteert in-cell technologie voor dunnere iPhone 5

Apple heeft een patent gekregen voor Touch screen liquid crystal display, een technologie waardoor het iPhone-scherm veel dunner wordt door twee van de drie lagen van het touchscreen samen te voegen.

Bij de bestaande iPhones is de aanraakgevoelige laag ingepakt tussen het eigenlijke scherm en een beschermende glaslaag.

Door het gebruik van deze zogeheten  in-cell touch layer technologie (kortweg in-cell) worden de liquid crystal-laag en de aanraaksensoren samengevoegd en is de beschermende glaslaag niet nodig, bericht AutomatiseringGids.

Blijkens eerdere berichtgeving van het TechnologieBlog kunnen hierdoor de aanraaksensoren in het beeldscherm worden geplaatst in plaats van er op.

Dunnere iPhone 5
Door de integratie van de twee lagen kunnen toestellen dunner worden. De iPhone, waarin de technologie waarschijnlijk voor de eerste keer wordt gebruikt, wordt daardoor niet dikker dan 7,6 millimeter.

Daarmee wordt het scherm  van de iPhone 5 0,1 millimeter dunner dan van de iPhone 4S. Dit blijkt uit een video die online is opgedoken waarover het TechnologieBlog eerder berichtte.

Geruchtenmachine
Naar verwachting wordt de nieuwe iPhone op 12 september gepresenteerd. Nu die datum dichterbij komt, verschijnen er steeds meer foto’s en video’s op internet, waaronder een compleet gemonteerde iPhone 5.

Het toestel zou iets langer is dan de 4S. Ook zou de connector smaller worden en het scherm groter, zo’n 4 inch.

In pre order al te bestellen
Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de massaproductie van de iPhone 5 is begonnen. Het toestel is zelfs al in preorder te bestellen.

iPad mini
Samen met de iphone 5 wordt ook de iPad mini op 12 september in de Verenigde Staten gelanceerd. Het kleine zusje van de iPad gaat lijken op een grote iPhone of een iPod Touch.

Het NieuweMediaBlog publiceerde eerder al een filmpje waaruit de gelijkenis van de iPad mini met de iPod Touch blijkt.

Lees ook:Scherm iPhone 5 wordt dunner (video)
Lees ook:iPhone 5 vs Samsung Galaxy III (filmpje)
Lees ook:Apple kondigt iPhone 5 aan
Lees ook:LG Optimus heeft eerder iPhone-scherm dan de iPhone 5 zelf
Lees ook:Samsung blijft chipsleverancier voor iPhone 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.