Samsung schendt patenten Apple en verliest rechtzaak

Samsung heeft meerdere patenten van Apple geschonden. Dit heeft de Californische jury bepaald in de rechtzaak die de iPhone-producent tegen z’n Zuid-Koreaanse concurrent heeft aangespannen.

Het gaat onder meer om de patenten waarin is vastgelegd hoe gebruikers met hun vingers kunnen in- en uitzoomen en de vormgeving van het home-venster, met icoontjes voor alle beschikbare apps, bericht de NOS.

Samsung moet Apple een schadevergoeding betalen van 1,05 miljard US dollar (840 miljoen euro). Apple had 2,5 miljard dollar geëist.

De uitspraak kan leiden tot een verbod van Galaxyproducten in de Verenigde Staten, meldt de NRC op basis van berichtgeving van persbureau Reuters.

Een tegenvordering van 400 miljoen dollar omdat Apple ook  patenten van Samsung zou hebben geschonden, werd door de jury niet toegekend.

Samsung gaat tegen de uitspraak in beroep.

Meerdere rechtzaken
Apple en Samsung zijn wereldwijd in meerdere rechtzaken verwikkeld. In Zuid-Korea schenden Apple en Samsung elkaars patenten, oordeelde een rechter. Daardoor worden over en weer 10 apparaten van de Zuid-Koreaanse markt geweerd, waaronder de Samsung Galaxy S II, de iPhone 4 en de iPad 2.

De markt in het land is vrij klein waardoor de schade volgens Webwereld voor de partijen beperkt blijft tot enkele tienduizenden dollars.

In Duitsland leidde een rechtszaak eerder tot een verbod op de verkoop van de Galaxy Tab van Samsung.

Lees ook:Topmannen Apple en Google praten over patenten Samsung
Lees ook:Samsung ligt na Apple ook met LG in de clinch
Lees ook:Samsung wil patentverbod LG Oled-technologie
Lees ook:Apple in de clinch met Samsung over patenten
Lees ook:Update: Samsung kan onder Europese importverbod Galaxy smartphones uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.