LG Optimus heeft eerder iPhone-scherm dan de iPhone 5 zelf

LG is met de Optimus Apple te snel af. Het nieuwe topmodel werd vandaag aangekondigd en heeft volgens LG een nieuw type scherm. Hierdoor wordt het toestel niet alleen dunner, maar krijgt de Optimus ook een smallere rand. Zo’n zelfde scherm zou ook de iPhone 5 krijgen, bericht ComputerIdee.

Nieuw type flat screen
LG’s bekendmaking van de Optimus komt kort nadat Han Sang-beom, chief executive van LG Display, tegen Reuter liet weten dat het bedrijf inmiddels is begonnen met de massaproductie van een nieuw type flat screen.

Hoewel de LG-topman niet aangaf dat het om het scherm van de nieuwe iPhone 5 gaat, wordt toch algemeen aangenomen dat het scherm dat nu in productie is gegaan voor het nieuwe vlaggenschip van Apple is bestemd.

Dunner scherm door in-cell
Ook de iPhone 5 zou blijkens eerdere berichtgeving op het  TechnologieBlog door gebruik van zogeheten in-cell technologie een dunner scherm krijgen. Apple heeft het patent op in-cell.

Door twee van de drie lagen van het touchscreen samen te voegen, wordt het iPhone-scherm 0,1 millimeter dunner dan de iPhone 4S, blijkt uit een video. Het toestel wordt daardoor ‘maar’ 7,6 millimeter dik.

Productieproblemen
Door het gebruik van de nieuwe technologie stijgt wel het uitvalspercentage, berichtte het IndustrieBlog eerder. Daardoor zou maar de helft van de displays voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Apple. Door die productieproblemen zouden er straks wel eens aanzienlijk minder exemplaren van de iPhone 5 in de winkel kunnen liggen.

Geruchtenmachine
Naar verwachting wordt de nieuwe iPhone op 12 september gepresenteerd. Nu die datum dichterbij komt, verschijnen er steeds meer foto’s en video’s op internet, waaronder een compleet gemonteerde iPhone 5 en een filmpje waarin de iPhone 5 met de Samsung Galaxu S III wordt vergeleken.

Het toestel zou iets langer is dan de 4S. Ook zou de connector smaller worden en het scherm groter, zo’n 4 inch.

In pre order al te bestellen
Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de massaproductie van de iPhone 5 is begonnen. Het toestel is zelfs al in preorder te bestellen.

iPad mini
Samen met de iphone 5 zou ook de iPad mini op 12 september in de Verenigde Staten worden gelanceerd. De goed ingevoerde John Gruber acht dat volgens het IndustrieBlog niet waarschijnlijk omdat dan de aandacht te veel naart de iPhone 5 zou uitgaan. Dat zou een negatief effect hebben op de verkoopcijfers van de iPad mini.

Het kleine zusje van de iPad gaat lijken op een grote iPhone of een iPod Touch. De eerste toestellen zijn inmiddels verscheept. Het NieuweMediaBlog publiceerde eerder al een filmpje waaruit de gelijkenis van de iPad mini met de iPod Touch blijkt.

Lees ook:Apple kondigt iPhone 5 aan
Lees ook:iPhone 5 vs Samsung Galaxy III (filmpje)
Lees ook:Scherm iPhone 5 wordt dunner (video)
Lees ook:Apple patenteert in-cell technologie voor dunnere iPhone 5
Lees ook:Samsung blijft chipsleverancier voor iPhone 5

Eén reactie op “LG Optimus heeft eerder iPhone-scherm dan de iPhone 5 zelf

  1. Jordy

    De iPhone 5 s liggen al in het magazijn van de Amsterdamse Apple store een kennis van me werkt daar vandaar dat ik het weet hij heeft er al mee gespeeld

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.