SP wil onderzoek naar JSF

De regering moet honderd procent openheid geven over de kosten van de Joint Strike Fighter. Dit is de onomwonden mening van SP-Kamerlid Jasper van Dijk.

Hij reageert met zijn uitspraak op het onderzoek van NRC Handelsblad waaruit blijkt dat de Tweede Kamer niet altijd over actuele gegevens van de aankoop beschikte, waarover het TechnologieBlog eerder al berichtte.

Begin volgend jaar voert de Tweede Kamer een debat over de JSF. Van Dijk gaat minister Hillen van Defensie dan vragen hoeveel duurder het toestel nog mag worden voordat hij er vanaf ziet.

‘Hij zou een maximumbedrag moeten durven noemen’, vindt het SP-Kamerlid. ‘De Kamer moet sowieso alle informatie krijgen, zodat iedereen kan zien hoe we in dit geldslurpende miljardenproject terecht zijn gekomen. Als we die informatie niet krijgen, dan is onafhankelijk onderzoek onvermijdelijk.’

Ook de grootste oppositiepartijen in de Tweede Kamer, PvdA en SP, laken het gebrek aan informatie van regeringszijde over het JSF-project, bijkt uit een artikel in de Volkskrant. De regeringspartijen VVD en CDA geven aan dat de Kamer over voldoende informatie beschikt om een afgewogen beslissing over de aankoop van de JSF te kunnen nemen.

Lees ook:Bezuinigingen VS einde JSF
Lees ook:Kamer wil duidelijkheid over JSF
Lees ook:Kamer wist alles van JSF
Lees ook:PvdA weet te weinig over JSF
Lees ook:JSF ‘koopje’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.