iPhone bedient auto – filmpje

Met je Apple iPhone je auto bedienen, bijvoorbeeld je deuren en ramen openen en sluiten. Een futuristisch toekomstbeeld of realiteit? Het kan al. Dus dat laatste.

AutoBot is zo’n applicatie waarmee via een smartphone van alles worden bediend of gecontroleerd, zoals ook het uitvoeren van diagnostische tests of het terugvinden van je auto als je vergeten bent waar die geparkeerd staat.

Het internet of things, zoals dat heet, waarbij internet wordt gebruikt om ons leven te veraangenamen en makkelijker te maken, is de trend van 2011. Zo werd er recent ook een test gedaan met Ecall, een systeem om automatisch de alarmdiensten te bellen als er een ongeval heeft plaatsgevonden.

En gaat Volvo met zelfsturende auto’s nog een stapje verder. Die rijden dan natuurlijk op de ‘slimme’ weg zodat we door de onderlinge communicatie tussen voertuig en in het asfalt ingebouwde technologie zelf niets meer hoeven te doen. Kunnen we onderweg rustig een krantje lezen!

Lees ook:Volvo test zelfsturende auto’s – filmpje
Lees ook:Auto belt zelf hulpdiensten – filmpje
Lees ook:Test effect in-car technologie op gedrag weggebruiker
Lees ook:Elektrisch rijden zonder auto (audio)
Lees ook:Mijlpaal voor zelfrijdende auto Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.