Duitsland legt kerncentrales stil (video)

Duitsland heeft zeven kerncentrales die voor 1980 zijn gebouwd voor minimaal drie maanden stil gelegd. Dit liet Bondskanselier Angela Merkel weten na het overleg in Brussel waarover TechTxt Today gisteren al berichte. Naar aanleiding van de situatie in Japan spraken de EU-lidstaten, toezichthouders op nucleaire installaties, de Europese Commissie en de exploitanten van kerncentrales onder meer over een stresstest voor Europese kerncentrales.

In een reactie hier op zei minister van Economische Zaken Maxime Verhagen dat er direct maatregelen rondom de kerncentrales worden genomen, mocht blijken dat die in Nederland nodig zijn. De Delftse reactorfysicus Tim van der Hagen vindt het onnodig dat Duitsland zeven oude kerncentrales sluit en vindt dat Nederland niet dezelfde voorbarige beslissing moet nemen.Volgens hem is de Japanse situatie zeer extreem en is nog lang niet duidelijk hoe het gaat aflopen.
Als je het voor het zeggen zou hebben, wat zou jij dan (deels) schrappen

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Stresstest kerncentrale Borssele niet vrijblijvend
Lees ook:Brussel: geen moratorium op bouw nieuwe kerncentrales
Lees ook:Brussel praat vandaag over Japanse kerncentrales (video)
Lees ook:Verhagen wil geen anticrisisteam voor Brainport
Lees ook:Pleidooi Prins van Oranje voor meer duurzame energie: kabinet houdt vast aan tweede kerncentrale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.