Update: Windows Phone 7 maakt gehakt van iPhone

Om de belofte waar te kunnen maken dat de Windows Phone 7 een geduchte concurrent van de iPhone van Apple is, haalt Windows alles uit de kast. Door gebruik te maken van de system-on-chip technologie liggen de mobieltjes straks stukken goedkoper in de winkel.

Samenwerking Nokia

Door alle belangrijke onderdelen op een chip te plaatsen worden de  productiekosten en daarmee de verkoopprijzen aanzienlijk verlaagd. Niet alleen dat, maar ook de samenwerking met Nokia moet voor een sales boost zorgen.

In Elsevier valt te lezen dat de Finse telefoonbouwer zo’n 85 miljoen euro uittrekt voor een grootschalige reclamecampagne van zes maanden. Daarmee zouden consumenten wereldwijd tussen de oren moeten krijgen dat Windows Phone 7 het leidende platform wordt voor Nokia. Nu is dat nog het eigen platform Symbian-besturingssysteem dat recent een nieuwe Anna-update kreeg, later dit jaar gevolgd door  Symbian Belle.

Apple de baas

Nokia kondigde onlangs aan dat de eerste Windows-telefoon nog dit jaar zal verschijnen met een vervolg begin 2012. De verwachtingen zijn dat er van de Phone 7 zo’n 100 miljoen per jaar verkocht zullen gaan worden. Zo’n aantal zou genoeg moeten zijn om de iPhone van Apple voorbij te streven.

Android maatje te groot

Android rechts inhalen is vooralsnog een stap te ver. Google heeft becijferd dat er dagelijks maar liefst 550.000 Android-toestellen worden geactiveerd, dat zijn zo’n slordige 200 miljoen smartphones per jaar.

Als eerste in Japan te koop

Fujitsu brengt wereldwijd de eerste Windows Phone 7 uit die draait op de nieuwste versie van het besturingssysteem (Mango). Volgens de Japanse krant Nikkei zou het toestel in augustus in Japan in de winkel liggen voor een bedrag dat ligt tussen de 30.000 en 40.000 Yen. Omgerekend komt de prijs daarmee op  270 euro tot 360 euro.

Nederlandse apps downloaden

Belangrijke Mango-updates voor WP7 zijn onder meer stem- en beeldherkenning. Door de toegevoegde ondersteuning voor het Nederlands wordt het mogelijk applicaties in onze eigen taal te downloaden.

Wanneer de eerste Mango-telefoon in Nederland te koop is, is nog niet bekend.

Update: Inmiddels is er een filmpje opgedoken dat een prototype laat zien.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Nokia Lumia gaat concurrentie aan met Apple en Samsung (video)
Lees ook:Nokia Lumia 520 wereldwijd meest verkocht (video)
Lees ook:Nokia komt met eigen tablet
Lees ook:Microsoft ontwerpt ‘modulaire’ smartphone
Lees ook:Nokia Lumia 920 evenaart populariteit iPhone 5 in voorbestelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.