Nokia Lumia gaat concurrentie aan met Apple en Samsung (video)

Kan de Nokia Lumia er voor zorgen dat de omzet van de Finse mobieltjesfabrikant weer een boost krijgt? Dat is de vraag die gisteren op ieders lippen brandde nadat Nokia de eerste smarphone presenteerde die draait op Windows Phone 7.5 Mango, het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Aantrekkende verkoopcijfers heeft Nokia zeker nodig. De omzet in het laatste kwartaal daalde nog eens met 25 procent.

De adviesprijs van de nieuwe Lumia 800 is 499 euro.  De goedkopere Lumia 710, de budgetversie, zou voor 349 euro over de toonbank gaan. Met deze bedragen is het duidelijk dat Nokia en Microsoft willen concurreren met de andere twee belangrijke marktspelers: Apple met de iPhone en Samsung met de Galaxy S2.

De Lumia heeft de look en feel van de N9 van Nokia, alleen het besturingssysteem verschilt.

In tegenstelling tot de bestaande Windows Phone-toestellen, krijgt de Lumia-reeks een aantal Nokia-toepassingen, waaronder de navigatiesoftware en een muziekdienst, (MixRadio). Ook komt via een special app sportnieuws beschikbaar.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Nokia Lumia 520 wereldwijd meest verkocht (video)
Lees ook:Nokia Lumia 920 evenaart populariteit iPhone 5 in voorbestelling
Lees ook:HP-tablet nog lang niet dood en begraven
Lees ook:Nokia Lumia 1520 komt naar Nederland (video)
Lees ook:Gratis Windows 10 voor gebruikers van Windows 7 en 8.1

Eén reactie op “Nokia Lumia gaat concurrentie aan met Apple en Samsung (video)

  1. Marco

    Zonde dat nokia het zo verpest heeft..

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.