Innoveren door 3D-printing (video)

3d-printerWat kan er allemaal niet uit een 3D-printer komen rollen? Van kleding, sieraden, een pistol tot een auto aan toe. Onder de noemer rapid prototyping wordt 3D-printing in de industrie al veel langer gebruikt.

Nu 3D-printen main stream aan het worden is, biedt het een grotere groep bedrijven kanzen te innoveren.

Daardoor weten ze zich staande te houden in het internationale speelveld dat sterk door concurrentie wordt gedomineerd, zegt sector banker David Kemps in een interview met het IndustrieBlog.

Geen wondermiddel
David Kemps ABN AMRO IndustrieBlog TechnologieBlog’3D-printing is geen wondermiddel, het biedt innovatieve bedrijven wél de mogelijkheid om zich te onderscheiden’, zegt Kemps (zie foto, red.).

‘De eindklant krijgt een steeds grotere invloed op producten. 3D-printing maakt maatwerk mogelijk. Bovendien bespaart het veel afval en dus kosten en worden voorraden overbodig doordat vraag en productie direct op elkaar kunnen aansluiten.’

Het beïnvloedt volgens Kemps het maakproces en de hele manier van denken. ‘Het is dus belangrijk dat de Nederlandse industrie het oude industriële denken los laat, niet verkrampt door de huidige economische stand van zaken en als echte ondernemers nieuwe kansen aan gaat pakken die 3D-printing mogelijk maakt.’
sitestat
Bron: EenVandaag

Lees ook:Alles kan in 3D worden geprint, zelfs een schedel
Lees ook:FaceBook werkt voor techbedrijven
Lees ook:Kennistekort beperkt social media techbedrijven
Lees ook:Techmarketing vergroot concurrentiekracht (interview)
Lees ook:Sociale media gaan veel voor technologieconcern betekenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.