Geen bumper kleven met anti-stresspen

Morgen begint voor de meesten weer een nieuw werkjaar.

Om zo relax te blijven als je doorgaans na ‘vrije’ feestdagen bent, is het wellicht een idee om in het vervolg met de anti-stresspen te schrijven.

Ingebouwde elektronica en sensoren in de pen registreren nerveuze bewegingen en bepalen daarmee of de gebruiker gespannen is. Bij snellere bewegingen biedt de pen geleidelijk minder bewegingsvrijheid. Hierdoor worden gebruikers gestimuleerd rustiger te bewegen waarna de bewegingsvrijheid weer toeneemt. Uit onderzoek met testgroepen bleek dat de hartslag van de gebruikers van de anti-stresspen gemiddeld vijf procent lager was. De pen is ontwikkeld door Miguel Bruns Alonso die daarop promoveerde aan de TU Delft.

De verwachting is dat er in de toekomst steeds meer apparaten komen die weten wat de gebruiker doet en voelt, en daar slim op in kunnen spelen. Bij sommige auto’s is dit al zo, bijvoorbeeld om ‘bumperkleefgedrag’ te registreren en tegen te gaan.

Lees ook:Nieuw systeem Microsoft herkent aanrakingen gebruiker
Lees ook:Razendsnel swipen door nieuw soort display voor smartphones
Lees ook:Bewegingssensoren voorkomen diefstal iPhone
Lees ook:Zon laadt mobieltje (video)
Lees ook:Meegeweven kledingsensoren registreren activiteiten (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.