Zon laadt mobieltje (video)

Aan de reeks van vindingen die het stroomgebruik van mobieltjes en gadgets moeten terugdringen wordt weer een innovatief product toegevoegd.

Een dunne fotovoltaïsche film die op het aanraakscherm van bijvoorbeeld een smartphone er voor zorgt dat zonne-energie in elektra wordt omgezet. Daarvoor is gemiddeld zes uur nodig. Het kan ook met licht van een lamp, maar dan duurt het langer.

t

Het Nederlandse Intivation ontwikkelde al eerder een mobieltje met ingebouwde zonneceltechniek. En het TechnologieBlog meldde dat je je Apple iPod met je hartslag kunt opladen. En dan is er ook altijd nog de even simpele als goedkope oplossing: een oplader voor zonne-energie die voor een paar tientjes bijdraagt aan een duurzame wereld.


Lees ook:Mobieltje met ingebouwde zonnecel
Lees ook:Microchip gaat slim met energie om
Lees ook:Apple patenteert oplader met batterij
Lees ook:iKini laadt iPhone (video)
Lees ook:Apple grossiert in patenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.