Sterkere Gorilla Glass komt in Samsung Galaxy S3 (video)

Corning heeft het robuuste en krasbestendige Gorilla Glass nog verder weten te versterken. Daardoor kunnen niet alleen dunnere displays worden gemaakt, maar is het glas ook geschikt voor grotere touchscreens. Dit maakte de bekende Amerikaanse glasfabrikant tijdens de CES in Las Vegas bekend, meldt 9to5mac.

Steve Jobs

De verwachting is dat het nieuwe, sterkere, glas in veel van de techspeeltjes van Apple terecht zal komen. Het was Steve Job die Corning-topman Wendell Weeks ooit vroeg om het Gorilla Glass voor de iPhone te gaan maken.

Het glas was toen al wel ontwikkeld, maar het ontbrak Weeks aan een productiefaciliteit. Waarop Steve Jobs, die speciaal voor dit gesprek naar NewYork was gevlogen, volgens de overlevering zei: ‘Niet bang zijn, je kunt het.’

Samsung Galaxy

Gorilla Glass wordt volgens Corning al in zo’n 575 apparaten gebruikt. De versie 2 komt als eerste in de Samsung Galaxy S3 die in februari moet verschijnen en nu al wordt getipt als de best verkopende smartphone van 2012.

Lees ook:Corning ontwikkelt superdun flexibel glas (video)
Lees ook:Film over keiharde Gorilla Glass krijgt vervolg (video)
Lees ook:Gorilla-glas zit in iPhones
Lees ook:iPhone 5 geeft Samsung Galaxy S III het nakijken
Lees ook:iPhonescherm-maker Corning investeert in ‘slim glas’ (video)

3 reacties op “Sterkere Gorilla Glass komt in Samsung Galaxy S3 (video)

 1. Sony Xperia S

  Ik zou juist gaan voor sterker ipv dunner… die paar halve millimeters dunner vind ik minder belangrijk dan een sterkere krasvaste telefoon. Maargoed, ik ben slordig :)

    /  
 2. ismale

  is mooi ik wou net samsung galaxy s2 gaan kopen
  maar ik wacht wel op samsung galaxy s3.
  ik denk dat hij wel beter is

    /  
 3. ikke

  Valt tegen dat overal wordt gezegd dat de S3 wordt getipt als best verkopende telefoon… Debnk dat je dan de HTC Supreme/Edge zwaar onderschat. Zou me niets verbazen als die de S3 gewoon wegblaast op alle gebied…

  @Sony Xperia S. Gorilla Glass 2 IS ook sterker EN ook dunner. Beiden is beter en dus is dat goe dnieuws toch? 60 KG druk ga jij echt niet met je vingertjes leveren. En op CES lieteze toch echt realtime zien dat er 60 kg druk op staat en nog gaat ie niet stuk. Meet kilo’s zijn dus zeker mogelijk…

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.