Apple vreest kanibalisme iMac niet: tabletmarkt wordt groter dan PC-markt

Apple maakt zich geen zorgen over het feit dat de iPad een deel van de Mac-verkoop kanibaliseert. Dit zei Topman Tim Cook van het concern in een reactie op de kwartaalcijfers van Apple.

Daaruit bleek dat het techconcern een recordaantal iPhones en iPads verkocht en dat de Mac-verkoop daalde, bericht het NieuweMediaBlog.

Cook voorziet dat de tabletmarkt die van de PC-markt in omvang voorbij zal streven. Kannibalisatie is volgens hem dan ook een grote kans voor het Apple. ‘Onze filosofie is om kannibalisatie nooit te vrezen. Als wij het niet doen, doet iemand anders het.’

Bovendien verwacht Cook herhalingsaankopen als de aankoop van een iPad het eerste Apple-product is. ‘De kans groot is dat hij daarna terugkomt voor bijvoorbeeld een tweede iPad, stelde Cook.

Apple verkocht het laatste kwartaal vorig jaar 22,9 miljoen iPads, dezelfde periode van 2011 waren dat er nog 15,4 miljoen. In totaal verkocht Apple vorig jaar 65,7 miljoen Apple-tablets. Het aantal verkochte Macs daalde naar 17 miljoen vorig jaar, in 2011 gingen er nog 17,8 miljoen over de toonbank.

Lees ook:Wachtlijsten iPad2 lopen verder op
Lees ook:iPad nog jaren nummer 1 op tabletmarkt
Lees ook:Kinect verslaat iPad en iPhone
Lees ook:Grip op toeleveringsketen zet Apple op winst
Lees ook:Apple haalt Nokia rechts in | 2011 wordt beste jaar tot nu toe Verwachte Chinese deal jaagt verkoop iPhone door het dak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.