Apple haalt Nokia rechts in | 2011 wordt beste jaar tot nu toe Verwachte Chinese deal jaagt verkoop iPhone door het dak

Dit jaar steekt voor Apple wat betreft de verkoop van de Iphone er met kop en schouder boven uit. Naar verwachting zullen er in 2011 meer van het slimme mobieltje worden verkocht dan alle voorgaande jaren.

Berekeningen van de iPhoneclub wijzen uit dat er in 2011 ruim 108 miljoen smartphones van het inmens populaire merk verkocht zullen worden. Als Apple na de zomer, na de introductie van de volgende iPhone, nog een groeispurt maakt dan kunnen dat er zelfs meer worden.

Het techbedrijf was wereldwijd wat betreft omzet al de grootste smartphone-verkoper en is nu in aantallen de Nr. 1.

In 2010 werden er nog 20 miljoen iPhones verkocht, blijkt uit eerder deze week gepresenteerde jaarcijfers van Apple. Daarmee kwam de groei maar liefst 142 procent hoger uit dan een jaar eerder. Voor de iPad was dat zelfs 183 procent.

Nokia

De nog steeds opgaande verkooplijn van de iPhone en de tegenvallen resultaten van Nokia hebben ervoor gezorgd dat Apple de Finse telefoonproducten heeft ingehaald als grootste mobieltjesmerk ter wereld.

Eind vorige week maakte Nokia bekend dat het aantal verscheepte smartphones in het tweede kwartaal met maar liefst 34 procent was afgenomen tot 16,7 miljoen stuks. Ter vergelijking: dezelfde periode verscheepte Apple er 20,3 miljoen.

Het is niet de eerste keer dat Apple een een koploper rechts inhaalt. Al in het derde kwartaal 2010 streefde Apple BlackBerry-maker Research In Motion voorbij.

China

Mocht de deal worden gesloten met China Mobile dan zal de verkoop van iPhones wel eens door het dak kunnen gaan.

RTL Z meldt dat volgens de zakenkrant The Wall Street Journal er een kans is dat Apple apparatuur via China Mobile gaat aanbieden. De operator is met 600 miljoen abonnees het mobielebelbedrijf ter wereld.

De iPhone is al sinds 2009 in China te koop via China Unicom, tweede na China Mobile.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Apple neemt Nr 1 positie in smartphonemarkt van Nokia over
Lees ook:Samsung verkoopt Galaxy S III 10 miljoen keer
Lees ook:Half miljard Chinezen online
Lees ook:Verkoopboost smartphones
Lees ook:Samsung dankt succes aan verkoopdip iPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.