Verblijf op Mars mogelijk: ruimtestraling niet dodelijk

Een verblijf op Mats behoort niet tot de onmogelijkheden nu de Curiosoity na metingen heeft vastgesteld dat ruimtestraling op de rode planeet niet dodelijk is. Dit bericht de NOS vandaag.

Mars heeft, zoals de aarde, geen magnetisch veld en bovendien een ijle dampkring, maar toch beschermt dat genoeg tegen de dodelijke ruimtestraling.

Storm overleefd
Onderweg naar Mars had de Curiosity ook al de straling gemeten, in de ruimte is dat zo’n twee keer groter. Meting op een andere planeet gebeurde voor de eerste keer.

Er is op Mars ook luchtdruk, wind en temperatuur. De NASA baseert dit op het feit dat de verkenner zeker één storm heeft meegemaakt, bericht de Telegraaf. Daarbij bleef het wagentje onbeschadigd.

De Curiosit onderzoekt of er leven op Mars mogelijk is. Eerder berichtte het TechnologieBlog al dat de Curiosity op Mars een plek heeft gevonden waar ooit een keer water stroomde.

Foursquare
De Marsrover is poulair en heeft zelfs op Foursquare een eigen pagina met foto’s en ludieke tips, zoals dat Mars vanwege de gewichtsloosheid een goede planeet is om af te vallen.

Lees ook:Curiosity boort op Mars gat in steen met robotarm
Lees ook:Foursquare check-in Curiosity op Mars
Lees ook:Curiosity ontdekt op Mars wit materiaal (video)
Lees ook:Curiosity ontdekt oude rivierbedding op Mars
Lees ook:Stuwraketten Curiosity leggen ondergrond Mars bloot (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.