Chinese handelsreis levert megaorder aan zonnecellen op

Zo’n slordige 100 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de Nederlandse bedrijven binnenslepen die deel uitmaken van de delegatie van minister Maxime Verhagen van Economische Zaken. De bewindsman is in Peking inmiddels begonnen aan zijn handelsreis in China.

Onder de opdrachten is een megaorder voor Solar Total, een van de grootste leveranciers van zonnepanelen in Europa. Het bedrijf uit Elst ondertekende een contract met het Chinese Yinli dat zonnepanelen kocht met een totale capaciteit van 50 MegaWatt.

Dat is veel, vergeleken met de totale hoeveelheid zonne-energie die in Nederland wordt opgewekt. Vorig jaar was dat niet meer dan 30 MegaWatt.

Solar Totaal gaat de zonnepanelen in heel Europa verkopen zowel aan consumenten als aan bedrijven. Minister Verhagen en de Chinese onderminister van Energiebeleid waren bij de ondertekening van het contract aanwezig. Jia Naiyun, landendirecteur China van Solar Total, noemde dat ‘uitermate belangrijk’, meldt Nu.nl

Duurzame energie

Het bezoek richt zich op de kansen voor Nederlandse ondernemers op de groeiende Chinese markt. Er reizen 44 Nederlandse ondernemers mee naar China die  voornamelijk actief zijn op het gebied van duurzame energie en milieu, agrofood en landbouw, water en scheepsbouw.

Zij krijgen in China de kans om nieuwe potentiële zakenpartners te ontmoeten. Dat gebeurt door middel van individuele gesprekken met Chinese bedrijven en de lokale overheid. Verhagen heeft meerdere gesprekken met zijn Chinese collega’s, onder meer over handel, wederzijdse investeringen, landbouw en innovatie. Na Peking bezoekt de delegatie ook nog Shanghai en Nanjing.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Megapotentie schone technologie blijft onbenut
Lees ook:Zand energiebron voor helft van de wereld – filmpje
Lees ook:Tweespalt in kabinet-Rutte over energie
Lees ook:Wubbo Ockels krijgt gelijk
Lees ook:Megasubsidie voor megawindmolenpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.