Koers als system supplier loont

Mapper Cleanroom (Sam Rentmeester FMAX)

Een kroon op het werk om strategisch te koersen op een rol als system supplier. Zo ervaart Demcon de order voor het opnieuw ontwikkelen en upgraden van een positioneeringssysteem voor wafers.

Opdrachtgever is Mapper Lithography, producent van lithografische machines voor de chipsproductie, meldt Mechatronica Magazine.

Het Wafer Positioning System (WPS) is een belangrijke modules van de Mapper-machines. Demcon was al bij de ontwikkeling en productie van deze module betrokken en investeerde daarvoor zelfs in een cleanroom.

ToeleveringsketenWafer

Nu klopt Mapper weer bij Demcon aan die vier productierijpe modules levert. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het ontwerp, productie en het aansturen van de toeleveringsketen.

Daarmee neemt Demcon moduleverantwoordelijkheid, zoals directeur Dennis Schipper het omschrijft. ‘Dit willen grote uitbesteders, zoals ASML, Oce en FEI.’

Met de order oogst het bedrijf van de inspanningen om de strategische slag naar system supplier te maken.

Demcon werkt voor de opdracht samen met Demar Laser, Elect, Galvano, G.S.M., Hortec, Jansen Chroom, Machinefabriek Westerhof, NMI, Norma, Pontus, RM Precision, Speciaal Slijperij Van Dijk en Tecnotion.

Foto boven: Mapper Cleanroom (foto: Sam Rentmeester FMAX)

Lees ook:Apple stapt voor A7-chip over van Samsung naar TSMC
Lees ook:Grip op toeleveringsketen zet Apple op winst
Lees ook:Miljoenenorder voor Océ
Lees ook:Omzetstijging ASML
Lees ook:Draadloze muis, maar toch weer niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.