Microsoft komt zelfs met 2 eigen tablets (video)

Microsoft heeft zoals verwacht niet één eigen tablet onthuld, maar zelfs twee: de Surface RT, die draait op de tabletversie van Windows 8, en de Surface Pro met Windows 8 Pro. Dit bericht het NieuweMediaBlog.

Gisteren meldde het TechnologieBlog al dat de softwaregigant plannen had om met een eigen tablet te komen.

De softwaregigant wil hiermee de strijd met aangaan de iPad van Apple.

Groter scherm dan iPad
De Surface RT heeft een behuizing van vapor-deposited magnesium en is negen millimeter dik, zoals de iPad. Het 10,6 inch full HD-scherm met een resolutie van 720 pixels is groter dan die van de iPad, maar weegt met 676 gram hetzelfde als de Apple-tablet.

Tegra 3-processor
Onder de motorkap heeft de Sureface RT een 1,4GHz Nvidia Tegra 3-processor. Volgens Bright is het apparaat uitgerust met een usb 2-poort, een hsmi-poort en een micro-sd-slot, twee antennes voor een betere wifi-ontvangst en 32 of 64 GB flashgeheugen aan opslag.

Ingebouwde standaard
Behalve dat deze versie van de Surface een ingebouwde standaard heeft (zie foto) kan de binnenkant van de Touch Cover als aanraakgevoelig toetsenbord worden gebruikt. Ook komt er apart een Type Cover die een toetsenbord heeft met echte knoppen en trackpad.

Surface Pro
De andere Windows-tablet, de Surface Pro, is bestemd voor zakelijke gebruikers en heeft behalve de volledige Windows 8 Pro ook Office 15 aan boord. De Pro heeft onder de motorkap een Intel Ivy Bridge-cpu.

HD-display
De display van de Pro heeft een touchscreen met een 1080 pixels resolutie en is met 14 millimeter wat dikker dan de Surface RT. Volgens Tweakers.net heeft de Pro een usb 3.0-aansluiting, een microsdxc-kaartlezer en een mini-displayport-uitgang.

Stylus
Bij de Surface Pro kan data ook via een stylus worden ingevoerd. Via de display port is er aansluiting mogelijk met de PC. De Pro heeft 64 of 128 GB flashgeheugen aan opslag.

Verkoopprijzen
Volgens de NOS komt de Surface na de zomer beschikbaar. Prijzen zijn nog niet bekend, maar volgens Microsoft liggen die in de buurt van vergelijkbare ARM-tablets of Intel Ultrabook-laptops.

Lees ook:Microsoft concurreert met 7″ Surface met iPad mini
Lees ook:iPad 5 wordt net zo dik als iPad mini
Lees ook:LG rust concurrent Galaxy Note uit met quadcore processor
Lees ook:Microsoft kondigt vandaag eigen tablet met Xbox Live aan
Lees ook:Intel lanceert serie tablets met Atom processor Z2760 (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.