Blackberry compenseert storing met gratis apps (video)

Blackberry-gebruikers die vorige week dagenlang door een serverstoring verstoken waren van internet en email, worden daarvoor gecompenseerd.

Research in Motion, de maker van BlackBerry, komt gedupeerde klanten tegemoet met gratis apps van ruim 100 Amerikaanse dollar (zo’n 72 euro). Ook is de technische ondersteuning een maand lang gratis. Dit meldt RTL Z vandaag.

Blijkens een bericht van Webwereld zat de fout in de core switch van RIM´s technische infrastructuur. Ook de back-upswitch die bij storing het euvel zou moeten verhelpen, werkte niet. Daardoor konden BlackBerrygebruikers in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, India, Zuid-Amerika, Canada en de Verenigde Staten vier dagen geen gebruikmaken van de verschillende BlackBerrydiensten.

Consumentenbond

De Blackberry-storing is voor de Consumentenbond aanleiding om er bij de Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken aan te dringen op wetgeving die telecombedrijven verplicht gebruikers te compenseren.

Elektriciteitsbedrijven hebben al de wettelijke plicht om consumenten te compenseren die langer dan een paar uur geen stroom geleverd krijgen.

Op dit moment is de compensatie na een storing volstrekt willekeurig en krijgen consumenten soms wel en soms geen tegemoetkoming voor een gebrekkige dienstverlening.

De wettelijk regeling zou volgens de Consumentenbond duidelijkheid moeten scheppen.

Lees ook:TU’s krijgen extra geld van staatssecretaris Zijlstra
Lees ook:Storing treft Blackberry-gebruikers
Lees ook:MacDonald’s volgt Nederlands voorbeeld
Lees ook:Economische boost van 15 miljard euro door ICT-innovaties
Lees ook:Verhagen wil geen anticrisisteam voor Brainport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.