Techart op grensvlak met leven (video)

De Ultimaker, een open source zelfbouw 3D printer, is een van de objecten die zien te is tijdens Becoming Transnatural, een tentoonstelling die nog tot 1 april as in Amsterdam plaatsvindt. De Ultimaker wordt gebruikt om onderdelen te printen met biologisch afbreekbare kunststoffen.

De tweede editie van Transnatural presenteert werk op het grensvlak van leven en technologie met een mix van kunstwerken, beelden en teksten. Zo is er bijvoorbeeld een installatie te zien waarbij kristallen uit een sculptuur groeien.

Het project van Sonja Baumel toont nieuwe kleding die zich naar de huid vormt waarbij bacteriën die op de huid voorkomen zichtbare,  flexibele vliezen of ‘kledingstukken’ maken (zie foto, beeld: TransNatural).

De windowfarm is een kleine verticale moestuin die grotendeels bestaat uit gerecyclede materialen waarmee binnenshuis groenten verbouwd kunnen worden (zie film).

Lees ook:Koffie kan objecten vastpakken
Lees ook:Ultradunne batterij toont saldo op bankpas
Lees ook:Huid printen met 3D bioprinter
Lees ook:Robot showt laatste fashion (video)
Lees ook:Meegeweven kledingsensoren registreren activiteiten (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.