Opkomst E-rijden biedt NedCar perspectief

Veel over gesproken en veel getest. Maar nu komen veel automerken dan eindelijk met een elektrische auto op de markt. Daarmee wordt 2011 het jaar van het E-rijden.

De Mitsubishi i-MiEV, Peugeot iOn en Citroën C-Zero zijn inmiddels op de markt. De Nissan Leaf, ‘Auto van het Jaar 2011’, volgt deze zomer. In de tweede helft van dit jaar komen daar de Renault Fluence EV bij en wordt de Zoe onthuld. Eind 2011 komt de door Jay Lenno bejubelde Chevrolet Volt naar Nederland en is ook de Opel Amper te koop.

Zelf ga ik voor de Fisker Karma, die halverwege dit jaar wordt verwacht, en werkt volgens het principe van range extender, een brandstofmotor die niet de wielen aandrijft maar alleen de accu’s oplaadt (bron: Autokopen).

De opkomst van het E-rijden zou ook NedCar een uitweg kunnen bieden. Nu Mitsubishi heeft aangekondigd de productie over te hevelen naar het goedkopere productieland Thailand. De autofabrikant participeert in een door de provincie Zuid-Limburg gesubsidieerd programma voor de ontwikkeling van de Streetscooter.

Lees ook:Draadloos E-rijden met iPhone – filmpje
Lees ook:Elektrische Nissan Leaf wekt stroom voor thuis op
Lees ook:Elektrisch rijden zonder auto (audio)
Lees ook:NedCar bouwt geen elektrische auto’s
Lees ook:Streetscooter voor NedCar broodnodig – update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.