Elektrisch rijden zonder auto (audio)

Heb je net als wij op de redactie van het TechnologieBlog plannen om milieuvriendelijker te gaan rijden. Dan kan dat vanaf nu en daar hoeft in eerste instantie nog geen auto aan te pas te komen.

Kan dat? Ja, met iEV, een speciale app voor je Apple iPhone. Als je in het programma de elektrische auto naar keuze invoert en een denkbeeldige route, dan rolt er een vergelijking uit met bestaande modellen, waaronder voor het verbruik.

Je hoeft daarvoor nog geen elektrische auto te hebben. Als is het natuurlijk wel de bedoeling dat je er wel uiteindelijk milieubewuster gaat rijden. Ook daarbij helpt de app die bijvoorbeeld uitrekent hoeveel een ‘gewone’ auto zou gebruiken als die tot elektrische auto zou worden omgebouwd.

De manlijke collega’s popelen al om de app uit te proberen op een van de elektrische- en hybride auto’s uit de BMWi-serie, het nieuwe submerk van BMW voor toekomstige ‘groene’ stadsauto’s. Al moeten ze daar nog even geduld voor hebben omdat het eerste model, de BMW i3, pas in 2013 op de markt komt.

Klik hier voor een reportage van Radio 1.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

.

Lees ook:Draadloos E-rijden met iPhone – filmpje
Lees ook:Elektrische Nissan Leaf wekt stroom voor thuis op
Lees ook:Schiphol tekent met Prins Maurits voor elektrisch rijden
Lees ook:Prins Maurits heeft eigen oplaadpunt
Lees ook:PVV niet tegen NedCar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.