Micromateriaalbewerking met ultrakorte gepulste lasers

banner_rx130Het Laser Applicatiecentrum (LAC) heeft als enige in Nederland een femtosecondelaser staan. Daarmee wordt onderzoek gedaan op het gebied van micro-materiaalbewerking met ultrakort gepulste lasers.

Door de extreem korte pulsduur, kunnen materialen worden bewerkt zonder nadelen als warmte inbreng of andere verstoringen. Een ander voordeel is ook dat oppervlakken en folies in het micrometergebied kunnen worden bewerkt. Denk aan gaatjes en patronen met een afmeting van één micrometer en groter.

Het LAC demonstreert deze technologsiche hoogstandjes tijdens de Precisiebeurs op 1 december in Velthoven. Het laser applicatiecentrum geeft ook acte de presence tijdens het NIL/BIL Lassymposium op 23 en 24 november waar bezoekers uitgebreid worden geinformeerd over laserlassen en lasercladden.

Lees ook:Platform voor precisietechnologie
Lees ook:Kostenbesparing door laser
Lees ook:Mini-elektromotor stuurt nanomachines aan
Lees ook:Lasertechnologie basis voor legging
Lees ook:Kosten besparen door laserlassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.