SSD hosting ; de basis voor elke goed presterende website

Ben je online ondernemer? En heb je problemen met de performance van je webshop? Dan wil je vast weten hoe je die problemen kan oplossen. Gelukkig is dat niet erg moeilijk. In dit artikel vertel ik meer over de mogelijkheden van SSD hosting en de positieve effecten op jouw webshop.

Optimale performance

Een hoge performance van je website is erg belangrijk voor de klanttevredenheid van je bezoekers online.  Onderzoek wijst uit dat elke seconde winst in laadtijd van je webpagina een conversie verbetering van 5% op kan leveren.

Dat betekent dat een seconde langzamer je dus ook 5% conversie kost. Klanten zijn nou eenmaal kritisch en willen snel vinden wat ze zoeken online.

SSD hosting biedt hierin een oplossing vergeleken met standaard HDD webhosting. Doordat er geen draaiende onderdelen gebruikt worden bij de opslag van data kan een SSD server sneller bestanden opslaan en delen tussen netwerken.

Resultaat: Een snellere laadtijd van jouw website.

Voordelen voor webwinkels

De snellere laadtijd geeft met name webwinkels meer performance aangezien dit vaak uitgebreidere online applicaties zijn waar veel verschillende processen en plugins op draaien.

Dat zorgt voor de vraag naar meer performance en dat is exact wat SSD hosting als oplossing biedt.

Afhankelijk van de serverconfiguratie en de zwaarte van je webwinkel kan SSD webhosting tot vijf keer meer performance genereren!

Als een belangrijke pagina op je website nu dus in 3.5sec laadt kan je dit versnellen naar 700ms. Dat is een enorme tijdswinst die je niet alleen meer geld oplevert, maar ook de algehele klantbeleving op je website verbetert.

Conclusie

Wil jij een goed presterende webshop? Dan is het essentieel dat je eens naar de mogelijkheden voor SSD hosting kijkt.

Het kost over het algemeen wat meer geld om SSD hosting aan te schaffen, maar uiteindelijk levert het je veel meer op door de extra performance en orders.

Naar mijn mening heeft elk goed presterende webwinkel SSD hosting nodig.