Sim Only in het buitenland

13Ga je op vakantie, dan wil je natuurlijk wel het thuisfront op de hoogte stellen van je avonturen. Of je nu gaat berg beklimmen of een toffe strandvakantie houdt met je vrienden, je wilt de thuisblijvers wel kunnen bellen, What’s Appen, twitteren of via Facebook op de hoogte houden. Maar andersom kan natuurlijk ook, dat je graag contact wilt houden met je vrienden in het buitenland. Beiden kan ook gewoon met je Sim Only abonnement, mits je natuurlijk een Europese dekking hebt.

Sim only voor internationaal gebruik

Wanneer je een Sim Only abonnement afsluit, dan kun je dit zonder internationale dekking kiezen. Maar wanneer je op vakantie gaat, kun je het natuurlijk tijdelijk een internationale dekking aanzetten. Let wel op: niet alle providers geven een gehele dekking voor Europa (of erbuiten). Vergelijk daarom de dekking van verschillende providers, zodat je niet alleen de goedkoopste maar ook de beste provider kunt vinden. Let op dat het starttarief voor het gesprek en de gesprekskosten per minuut met elkaar in balans zijn, zodat de kosten niet te veel oplopen.

Tip: Wanneer je vanuit het buitenland belt hou dan het gesprek kort om zo kosten te besparen. Een sms’je versturen is vaak goedkoper. Of vraag degene in Nederland je even terug te bellen, dat scheelt in de kosten.