Wubbo Ockels: vandalen wisten wat ze deden – filmpje

De vandalen die eerder van de week de Ecolution van Wubbo Ockels tot zinken hebben gebracht, wisten wat ze deden. Met kennis van zaken hebben ze via de schroefas het duurzame schip tot zinken gebracht.

Ockels heeft geen idee waarom ‘zo iemand dit doet.’ Dat zeiden hij en de Groningse burgemeester Peter Rehwinkel vanmiddag tijdens een persconferentie in Groningen op de scheepswerf waar de Ecolution ligt afgemeerd.

t

De oud-astronaut noemt ‘de aanslag’ een slag in het gezicht voor iedereen in Nederland die zich inzet voor duurzaamheid.

Als de daders denken Ockels met hun acties te kunnen stoppen, hebben ze het mist, maakte hij duidelijk. ‘ Ze bereiken eerder het tegenovergestelde.’

Het kost zeker een half jaar om de schade ter herstellen. Het aanvankelijk uitgeloofde tipgeld van 5000 euro is inmiddels verdubbeld.

Foto: Sam Rentmeester/FMAX

Lees ook:Schade Ecolution Wubbo Ockels enorm
Lees ook:Wubbo Ockels gaat door – filmpje
Lees ook:Herstel Ecolution Wubbo Ockels
Lees ook:Tips na TV-oproep aanslag Ecolution Wubbo Ockels
Lees ook:Ecolution Wubbo Ockels in Opsporing Verzocht

2 reacties op “Wubbo Ockels: vandalen wisten wat ze deden – filmpje

  1. Robert A. Verlinden

    Duurzaam zeilschip van Wubbo Ockels vernield.
    Geachte heer Ockels e.a.
    Bij onderbroekenlol Pauw & Witteman vertelde u dat u af wilt van de onderzekerheid. U wilt het motief weten waarom deze dramatische aanslag op uw schip is gepleegd en u wilt geen politiestaat. Uw prangende vraag is meer dan actueel. Het roept vele herinneringen op aan voorgaande gebeurtenissen. Om een mogelijk aanknopingspunt te vinden geef ik u ik u onderstaand enkele feiten die mogelijk voor de politie een aanknopingspunt zou kunnen zijn voor het opsporen van de daders.
    Afgelopen jaar bij Andries Knevel van de EO vertelde u dat u de enige Nederlander was die slechts een week kanker heeft gehad. Witteman, bekend van een ongekend hoog salaris, onderbroekenlol en halve waarheden moet ook van u het adres hebben gehad waar hij in België heel snel en heel duurzaam van zijn prostaatkanker kon worden afgeholpen. Dit in tegenstelling tot vele arme burgers.
    Op de website van de Sociale Databank Nederland http://www.sdnl.nl/index1024.html kunt u vandaag lezen: ‘Alarm u wordt vergiftigd’ . Uit dit boek van Ine Veen blijkt dat de onnodige toename van kanker door onze lieve koningin en regering bewust en duurzaam wordt georganiseerd. Marcel van Dam wist bij de presentatie van zijn film ‘De Onrendabelen’ al te vertellen dat alle maatschappelijke ellende die nu voor iedereen zichtbaar aan het worden is, sinds 1980 bewust wordt georganiseerd. Toeval of niet maar onze Koningin aanvaardde in 1980 haar ambt en in 1982 werd het accoord van Wassenaar afgesloten. Wat er toen geaccordeerd is weet niemand.
    Deze week konden wij lezen dat de Kleine Aarde in Boxtel geen subsidie meer krijgt. Dit instituut is vele tientallen jaren een voorbeeld geweest als het om de criteria van duurzaamheid gaat. De vraag is dan ook welke nieuwe criteria komen ervoor in de plaats? Het antwoord op deze vraag is cruciaal omdat onze lieve koningin in 1992 nieuwe normen en waarden heeft aangekondigd en niemand weet welke dat zijn. Niet alleen u maar ook burgers willen af van deze onzekerheid. We willen dan ook weten welke nieuwe normen en waarden dat zijn?
    In de bijlage stuur ik u de onderzoeksresultaten van Prof. Dr. Irina Ermakova uit Moskou. Onomstotelijk toont zij aan dat het eten van voeding met gentech residuen gevaarlijk is voor onze nakomelingen. Alleen onze bekwame Kroonprins en waterspecialist vertelden in 2004 dat hij het verschil niet proefde tussen genetische gemanipuleerde groenten en biologische groenten. Zijn groenten komen namelijk uit eigen tuin en dat geeft de familie een goed gevoel zoals hij vertelde. (Agd 14/8/04/p8 en p9)
    Op 1 december jl werd de zoveelste belangenverstrengeling binnen de Europese EFSA bekend gemaakt. Een instituut wat garant moet staan voor de veiligheid van onze voeding. ‘Testbiotech reveals conflicts of interest at the European Food Safety Authority EFSA ‘Call for independent risk research’ .
    In de Nederlandse onafhankelijke media hebben wij daar niets over gelezen dus ook onderbroekenlol Pauw & Witteman zwijgt hierover. Bah!
    U praat over het begrip ‘duurzaam’ terwijl u moet weten dat het begrip duurzaamheid afhankelijk is van criteria. Maar daar horen wij nooit iemand over. De kei in Amersfoort heeft proefondervindelijk aangetoond dat deze duurzaam is. Deze gaat al eeuwen mee. Kortom, het wordt ook voor u tijd om de criteria van duurzaamheid te bespreken i.p.v. krokodillentranen van een beschadigd duur en goed verzekerd schip op de beeldbuis te tonen.
    Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2005 kregen nieuwe politieke groeperingen in Rotterdam 3 minuten spreektijd tijden de openbare publieke lijsttrekkersdebatten. In 2010 was dit in het democratische koninkrijk der Nederlanden gereduceerd tot één minuut. In het volgende filmpje kunt u nog net zien dat ik, als kandidaat van http://www.lijst11.nl het onderwerp duurzaamheid, op een zeepkist, binnen een minuut bespreek. http://www.burgersinactie.nl/2010_beeld_Lijsttrekkersdebat_100130.html
    Sindsdien hangen er in mijn straat drie camera’s. Dit toont aan dat wij al in een politiestaat wonen. Een ieder met gezond verstand begrijpt dat dit niet lang goed kan blijven gaan. Het artikel ‘Een land vol losgeslagen horken’ (Tg2/12/10) toont aan dat de meeste burgers vinden dat koningin en regering zelf de korte lontjes aansteken. U begrijpt dat dit in een land met heel veel diaspora’s, incompetent bestuur, die volledig afhankelijk is van de effecten van het spreekwoord ‘wiens brood men eet diens woord men spreekt’, de situatie in Nederland levensgevaarlijk maakt.
    Tot slot: de belangrijkste criteria van duurzaamheid kunt u vinden in de principes van de Grondrechten van 1848. Alleen bijna niemand kent deze principes. De oorzaak hiervan is het feit dat de essentie van het begrip populisme als een halve waarheid in de woordenboeken staat weergegeven. ‘Halve waarheden zijn gevaarlijker dan leugens’ John Lukacs. (Een in Hongarije geboren Amerikaans historicus). Ook van deze onzekerheid wil ondergetekende en circa 490 miljoen Europeanen af.
    Mijn verzoek is dan ook dat u als intellectueel met een publiek domein uw invloed aanwendt om de principes van de Grondrechten van 1848 weer opnieuw het daglicht te laten zien.
    Zelf heb ik dit al gedaan op 16 september 2010 in het Europese parlement te Brussel. Zie het filmpje van enkele minuten op de volgende link. 10e video van boven 2e spreker.
    Questions and comments from the audience: http://www.gmo-free-regions.org/conference2010/programme.html

    Ik zie wel of u wel of niet wilt reageren. Tot nadere toelichting bereid verblijf ik met verschuldigde hoogachting. Uw dienaar om het algemeen belang te dienen.
    Robert A. Verlinden.www.lijst11.nl

      /  
  2. wil

    Is het niet gewoon zo dat de water toevoer achter op schip niet kapot gevroren is .
    Dus deel voor de water koeling van de motor ..als die er af knapt ..loop er water van buiten naar binnen en dat gaat snel ..
    De aanzuig weg ligt onder water nivo ..en de vorst was enorm .
    Wellicht toch andere oorzaak dan dat vermoed word ??..
    Dit komt wel vaker voor met strenge vorst !!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.