Na smart TV nu ook smart verlichting

Verlichting is veranderd. Standaardverlichting is lang niet meer genoeg. Ook led verlichting is na twintig jaar eindelijk met een opmars en innovatie bezig. Led is de verlichting van de toekomst, geloven technologiebedrijven. Bedrijven zetten hier dan ook zwaar op in, niet alleen op kantoor en op straat, maar ook in huis. De toenemende populariteit zorgt voor toenemende ontwikkelingen in de led verlichting.

Een van deze nieuwste ontwikkelingen is de nieuwe connected Hue-lamp van Philips. Hue-lampen zijn led lampen die via het internet bestuurbaar zijn en elke mogelijke kleur kunnen aannemen. De lampen zijn compleet af te stemmen op jouw gevoel, de sfeer en de inrichting van het huis. De van kleuren veranderende led lampjes zijn via een applicatie te besturen en worden officieel door iOS en Android ondersteund. Vanuit je luie stoel kun je zo de hele verlichting van je huis regelen. Eigenlijk hetzelfde als hoe nu de verwarming ook via applicaties geregeld kan worden. Naast de oneindige kleuren die de Hue-lampen aan kunnen nemen, kunnen de led lampjes ook afbeeldingen projecteren op de muur. Je favoriete vakantiefoto wordt dan, natuurlijk niet haarscherp maar alleen de overduidelijke kleuren, sfeervol op je muur geprojecteerd. De woningen zijn technisch gezien, radicaal vooruit gegaan. Van een zwart-wit koelkast televisie, naar een buigbare smart TV met oneindige mogelijkheden. De verlichting is lang blijven hangen bij de 19e eeuwse technologe. Nu is er eindelijk met de Philips Hue-lampen ook een verandering op het gebied van verlichting. Naast dat deze led lampen innovatief en smart zijn, helpen deze lampen je ook concentreren en de veiligheid vergroten. Verlichting is echt veranderd.

Benieuwd hoe de ontwikkelingen van de jaren 90 tot nu eruit zijn in een time-lapse video? Bekijk dan deze video, zeker de moeite waard, en héél erg herkenbaar.