Vooruitzichten 2013 geven verliescijfers Philips geen glans

Het moet de tegenvallende verliescijfers enigszins weer een beetje glans geven. De vooruitzichten voor 2013 die Philips gelijk met de cijfers over het tweede kwartaal bekend heeft gemaakt.

Het elektronicaconcern mikt in 2013 op een omzetgroei die tussen de 4 en 6 ligt in 2013. De economische groei zou in dat geval 3 tot 4 procent moeten zijn.

Als die omzetgroei wordt gerealiseerd, komt in 2013 de winstmarge voor rente, belasting en amortisatie (EBITA) tussen de 10 en 12 moeten uit. Voor de hele groep was de EBITA-marge het tweede kwartaal nog 7,1 procent.

De vooruitzichten voor 2013 komen in de plaats van de doelstellingen die Philips voor 2015 heeft geformuleerd. Dit betekent een neerwaartse bijstelling.  Alleen Healthcare handhaaft de vooruitzichten. In 2013 moet voor die divisie de EBITA-marge tussen de 15 en 17 bedragen. Nu is dat nog 13,3 procent.

Teleurstellende kwartaalcijfers

Door een onvoorziene afschrijving op goodwill van bijna 1,4 miljard euro, kwam het kwartaalverlies van Philips op 1,3 miljard euro uit.

Analisten reageerden teleurstellend, ook op de vooruitzichten tot 2013. ‘De prognoses voor de winstgevendheid zijn laag’, zei een van hen tegen RTL Z.  ‘Een ebitamarge van 10 tot 12 procent is niet indrukwekkend.’

De ook door Philips aangekondigde kostenbesparingen van 500 miljoen euro waren wel beter dan verwacht.

Bent u eindbeslisser?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Verlies voor Philips
Lees ook:Omzetstijging ASML
Lees ook:Winstval Boeing – filmpje
Lees ook:Philips komt eerder met nieuwe vooruitzichten | rigoreus besparingsprogramma verwacht
Lees ook:Beste kwartaal voor Kendrion ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.