BMW en Siemens werken samen aan elektrisch laden (video)

De samenwerking tussen BMW en Siemens moet de opmars van de elektrische auto in Nederland een boost te geven. De concerns starten daarvoor een demonstratieproject in Den Haag waar de Mini’s van BMW kunnen ‘tanken’ bij de oplaadpalen van Siemens.

De krachtenbundeling is niet nieuw. In Berlijn wordt al een systeem getest om auto’s draadloos te laden. Een spoel van Siemens onder het wegdek wekt een magnetisch veld op. Aan de onderkant van de auto zit ook een spoel die het magnetische veld gebruikt om de accu weer op te laden. Omdat de laadstations vrijwel onzichtbaar in het wegdek kunnen worden geïntegreerd ontsieren de laadpalen het (stads)beeld niet. Een voordeel is ook dat er minder kans is op slijtage en vandalisme.

Smart grids

Het systeem kan in de toekomst worden gebruikt om auto’s snel op te laden, bijvoorbeeld op parkeerplaatsen op voor het rode stoplicht. Nu duurt dat nog veel langer, een ander nadeel is bovendien dat de actie radius van een elektrische auto nog relatief beperkt is.

Behalve als milieuvriendelijk kan de elektrische auto in de toekomst ook als leverancier van groene stroom worden ingezet. Zogeheten smart grids zullen het mogelijk maken dat accu’s van elektrische wagens hun stroom leveren aan het net.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Elektrische Nissan Leaf wekt stroom voor thuis op
Lees ook:Draadloos E-rijden met iPhone – filmpje
Lees ook:Prins Maurits heeft eigen oplaadpunt
Lees ook:Weg met alle snoertjes!
Lees ook:Elektrisch rijden zonder auto (audio)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.