Philips investeert 2 miljard in groene producten

Philips heeft afgelopen jaar een miljard euro in groene innovaties geïnvesteerd. Daarmee haalt het eletronicaconcern die doelstelling twee jaar eerder dan gepland.

En hier blijft het niet bij. Tot 2015 investeert Philips nog eens een miljard euro om duurzaamheid in alle drie de sectoren van het bedrijf verder te stimuleren.

De totale omzet die Philips met groene producten genereert, zit goed in de lift. In 2010 steeg dat tot 38 procent van de totale omzet tegen 31 procent een jaar eerder.

‘Wij zien duurzaamheid niet alleen als groeimotor, maar als een integraal onderdeel van het DNA van Philips’, aldus Rudy Provoost, voorzitter van de Philips Sustainability Board en CEO van Philips Lighting.

Vision 2015

‘Door onze investeringen in groene innovaties te verdubbelen tot aan 2015, onderstrepen we onze ambitie om zinvolle en duurzame oplossingen op het gebied van welzijn en gezondheid te leveren. Die inzet past ook in onze groeistrategie Vision 2015 die wereldwijde trends – zoals de behoefte aan meer duurzame en energiezuinige producten en oplossingen – als uitgangspunt heeft.’

Philips wist die ‘groene’ omzetstijging te realiseren door aandacht voor ecodesign, een proces gericht op het ontwikkelen van producten die gedurende hun levenscyclus het milieu minder belasten.

De divisie Lighting was goed voor ongeveer de helft van de totale ‘groene’ omzet, onder meer door de marktintroductie van de EnduraLED, een 12 watt-Ledlamp die door het tijdschrift Popular Science uitgeroepen tot ‘Product van het Jaar 2010′.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Duurzaamheid zet Siemens op winst
Lees ook:Siemens zet in op groene technologie
Lees ook:Verlies voor Philips
Lees ook:Greenpeace looft Philips om ‘groene’ TV
Lees ook:Nokia maakt de groenste mobieltjes

Eén reactie op “Philips investeert 2 miljard in groene producten

  1. Max

    Deze investeringen gaan zich zeker weten terug verdienen!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.