8 dingen die je nog niet wist over de technologie van de iPhone

De iPhone, meer dan de helft van ons heeft er een op zak. We kunnen geen dag zonder en gebruiken hem voor allerhande zaken. Van het maken van selfies, tot het bestellen van ons avondeten en het aanschaffen van een nieuwe outfit. Waar zouden we zijn zonder onze iPone? Toch blijkt dat een groot deel van de iPhone gebruikers de helft van de functies van het apparaat niet benut. Simpelweg omdat de smartphone zo veel extra features heeft, die we lang niet allemaal kennen. Daarom voor alle iPhone 6s bezitters een overzicht van de technologische features die je waarschijnlijk nog nooit hebt getest.

1. VERBERG JE SELFIES

Omdat ze bij Apple begrijpen dat je niet elke foto met iedereen, die door je foto-album gaat, wilt delen, is er de optie om sommige foto’s te verbergen. Geen paniekaanvallen meer wanneer iemand bijna richting je sexy selfie swipet dus. Hoe doe je dat? Ga naar je foto’s en houdt je vinger op de betreffende foto gedrukt. Er verschijnt dan een pop-up met kopieer & verberg. Klik op verberg en je foto wordt verplaatst naar een “verborgen” album.

2. VERWIJDERD MAAR NIET ECHT

Per ongeluk een foto in iOS 8 verwijderd? Met je iPhone 6s kun je het kiekje weer terughalen in het mapje ‘Onlangs verwijderd’.

3. FANCY NOTITIES

In iOS 8 kun je je notities extra gezellig maken door afbeeldingen toe te voegen. Tik twee keer in de app en je krijgt de optie om een foto in te voegen. Je kunt de tekst ook vet, schuin of onderstreept maken. Dit door de tekst te selecteren en op het pijltje te tikken in het zwarte balkje, dat verschijnt.

4. TERWIJL JE FILMT

Wat een uitkomst dit. Terwijl je filmt, kun je nu ook foto’s maken. Hoef je achteraf geen printscreen meer te maken van je video. Als je filmt, zie je links naast de record button een witte knop. Druk je daarop dan maak je een foto.

5. DATA SPAREN

Zuinig zijn met data en batterij is slim wanneer je onderweg bent. Daarom heeft de iPhone allerlei functies om dit verbruik bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld per app kijken hoeveel data deze verbruikt. Is het verbruik hoog? Dan kun je die app het best alleen gebruiken als je ergens op Wi-Fi zit. Check dit via: Instellingen > Mobiel Netwerk.

6. ENERGIEZUINIG

Gaat jouw iPhone altijd razendsnel leeg en heb je geen idee waardoor dat komt? Check je batterijverbruik per app via: Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterij gebruik. Daar zie je een overzicht van de apps die je gebruikt. Dikke kans dat Snapchat ook jouw batterij leeg slurpt!

7.LICHT/DONKER

Met de Exposure control functie kun je foto lichter of juist donkerder maken terwijl je ze maakt. Handig, want hierdoor hoef je je foto’s achter minder te bewerken. Je gebruikt de functie als volgt: tik één keer op het scherm terwijl je een foto wilt maken en je krijgt een zonnetje te zien. Schuif dit naar boven voor een lichtere foto of naar beneden voor een donkere foto.

8. EIGEN TOETSENBORD

Op Android kon het al een tijdje, maar iPhone gebruikers kunnen het nu ook; een eigen toetsenbord kiezen. Ook toetsenborden die niet gemaakt zijn door Apple. Een aanrader is Fleksy, een toetsenbord dat met je meedenkt en weet wat je wilt gaan typen!