Een nieuw tijdperk: de iPad kassa is here to stay

Je zit in een restaurant, een eetcafe of een bar. Je wilt bestellen. Degene die de bestelling komt opnemen duikt in zijn notitieblok of systeem. Hij of zij is druk aan het schrijven of drukt op knoppen. Er is geen oogcontact. Je hebt vragen over het menu. Het allerliefst zou je als gast gewoon even meelopen naar de keuken en aanwijzen wat je lekker lijkt, waarbij de kok suggesties doet en de bediening alles onthoudt. Maar dat gaat natuurlijk niet. Toch er is een klantvriendelijke oplossing en die vind je terug in een iPad kassasysteem.

“Dat moet ik even aan de kok vragen.”

Het juiste kassasysteem kan meer dan alleen afrekenen. Buiten de grenzen ook wel POS genoemd, point-of-sale. Oftewel; daar waar de verkoop plaatsvindt. En dat is overal. Aan de bar, op het terras en aan tafel. Een kassasysteem dat mobiel is, is dus een must. Het tijdperk van de grote zwarte logge machines op de toonbank en de walkytalky-achtige apparaten is voorbij. Bediening hoeft nooit meer snelcodes uit hun hoofd te leren. Of aan de kok te vragen wat het menu van de dag is. Alles staat staat in het iPad-kassasysteem.

Professioneel, klantvriendelijk en snel

Een kleine horecagelegenheid heeft al snel 40 zitplaatsen. Je moet als horeca-ondernemer zowel snel zijn als overzicht houden om je klanten tevreden te stellen. Wanneer de bediening snel de bestelling kan aanklikken is er meer oogcontact en aandacht voor de gast. Bovendien is de serveerster, ober of barista niet de enige die het scherm ziet, de klant ziet het scherm ook. En een moderne tablet oogt professioneler dan wat krabbels op een notitieblok of een ondoorzichtig systeem met afgeplakte knoppen.

Weg met knoppen en krabbels

Een iPad of iPhone werkt niet met knoppen, maar met een scherm. Een cappuccino of een muntthee is een afbeelding op het scherm dat je kunt aanklikken. Het beginscherm is een combinatie van de meest bestelde producten en het menu wijzigen kan de manager zelf. Zonder technische kennis of hulp van een programmeur.

Afrekenen kan overal

En dan het onderdeel wat een kassa het best zou moeten kunnen: afrekenen. Mensen willen pinnen, kan dat overal of moeten ze meelopen naar de balie? Een mobiel kassasysteem integreert gemakkelijk met mobiele pinapparaten. Bovendien kan een iPad kassasysteem meer dan een kassalade openen. Groepen die de rekening willen splitten, bedrijven die een btw-factuur willen ontvangen, vaste klanten die een rekening willen openen, kortingsacties, spaarprogramma’s en meer. Want er zijn zo veel meer betalingsmethoden dan alleen (contactloos) pinnen of contant betalen.

Een nieuw tijdperk

Anno 2016 waarin veel horecagelegenheden openen, maar ook velen hun deuren helaas moeten sluiten, is er behoefte aan een kassasysteem dat overzicht biedt en inzicht geeft. Met focus op wat belangrijk is: verkoopdata, productvoorraad en prestatie van werknemers. Het runnen van een restaurant, bar of café is niet voor iedereen weggelegd. Maar met een passie voor de horeca en een geavanceerd mobiel kassasysteem zet je een grote stap in de juiste richting en maak je van je onderneming een winstgevend succes.

Over Lightspeed

Lightspeed is een alles-in-één kassasysteem: van ordermanagement tot data-analyse, voor elke horecagelegenheid. Maak je gasten blij, gebruik de juiste technologie. Meer dan 35.000 ondernemingen wereldwijd draaien op Lightspeed software, met een gezamenlijke omzet van €12 miljard per jaar.