Aantal (online)uitzendbureaus en uitzendkrachten neemt toe

www-concept-2-1425526-mMet een arbeidsmarkt waarbij er steeds meer vraag is naar uitzendkrachten voor verschillende branches, is er ook een groei te zien in het aantal uitzendbureaus, blijkt uit onderzoek van Randstad. Vooral in de wereld van productie en logistiek is het aantal uitzendkrachten, in vergelijking met 2013, aanzienlijk gestegen. Een goede ontwikkeling, tot het einde van 2012 nam namelijk het aantal uitzendkrachten elk jaar af. Het flexibele, niet alleen voor de werknemers maar ook voor de werkgevers, van een uitzendbureau wordt als heel positief ervaren. Werknemers kunnen zelf hun dagen inplannen of een baan voor korte termijn aannemen en werkgevers kunnen op een snelle en betrouwbare manier opzoek gaan naar tijdelijke of vaste uitzendkrachten.

Een logische verklaring voor een groei in het aantal uitzendkrachten, is waarschijnlijk de laagdrempeligheid van de uitzendbureaus tegenwoordig. Mobiele en online uitzendbureaus worden steeds populairder, waardoor het aanmelden als uitzendkracht een stuk gemakkelijker is.

Tegenwoordig hoef je dus niet meer met je CV naar een uitzendbureau waar een mevrouw achter de balie je helpt met het vinden van een baan, maar wordt bijna alles online geregeld. Het eerste online uitzendbureau van Nederland is Actiefwerkt, met meer dan 120 verschillende inschrijflocaties in heel Nederland is dit uitzendbureau voor alle uitzendkrachten goed bereikbaar. Voor de rest werkt het uitzendbureau online en mobiel. Het vinden van de bijpassende en uitdagende baan of net die gemotiveerde uitzendkracht is zo gedaan.

Met een breed aanbod van verschillende banen in verschillende branches, is het vinden van een baan als uitzendkracht een stuk makkelijker geworden dankzij het internet.