Mobiel internet groeit vooral door gebruik jongeren

Mobiel internetten raakt steeds meer ingeburgerd. Vorig jaar surfde ruim een op de drie internetters via smartpone of laptop. In 2007 was dat nog een op de vijf. Dit blijkt uit cijfers die het CBS vandaag bekend maakte.

Toename door smartphonegebruik

Vooral door het groeiend gebruik van smartphones met een 3G-verbinding verviervoudigde het mobiele internetgebruik ten opzichte van 2007. In 2010 had ruim 20 procent van de internetgebruikers via een mobiele telefoon internettoegang. Dit was in 2007 nog 8 procent.

Uit de CBS-cijfers blijkt verder dat – hoe verrassend – jongeren tussen de 12 en 25 jaar mobiel internet het meest gebruiken: 30 procent internet wel eens via de mobiele telefoon. In de leeftijdscategorie tussen de 45 en 65 jaar is dat 11 procent. Jongeren gebruiken ook de laptop voor mobiel internet, ‘ouderen’ surfen veelal via hun smartphone.

Explosieve groei dataverkeer

De hoeveelheid dataverkeer is explosief gegroeid, wijzen de CBS-cijfers uit. In de eerste twee kwartalen van 2008 was het verbruik aan dataverkeer nog 359.000 gigabyte. In 2010 was dat opgelopen naar 3,2 miljoen gigabyte.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Half miljard Chinezen online
Lees ook:Nederlandse heeft supersnelinternet
Lees ook:Digitaal betalen serious business
Lees ook:Apple neemt Nr 1 positie in smartphonemarkt van Nokia over
Lees ook:Nederlandse internet snelste van Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.