Video Google Glass inspireert technologische ontwikkeling (video)

Wie was er eerder: het kop of het ei? In het geval van Google de kip. De zoekmachinegigangt heeft zich bij het ontwikkelen van nieuwe technologie voor Google Glass namelijk laten inspireren door de conceptvideo van de draagbare computer.

De video is gemaakt door Robert Wong die in het Creative Lab van Google werkt en van oorsprong grafisch ontwerper is. In de ontwerpfase vertelt hij het verhaal van de futuristische bril en hoe die in het dagelijkse leven van de gebruiker zou passen.

Google heeft daar later elementen uit gebruikt om de Glass verder te ontwikkelen.

Het geeft volgens Wong aan hoe verhalen technologische ontwikkelingen beïnvloeden. In de video geeft hij als voorbeeld daarvan ook de eerste mobiele telefoon van Motorola die er zonder Star Trek nooit zou zijn geweest.

Lees ook:De (on)zin van drones, 3D-printers, Google Car en Google Glass (video)
Lees ook:Google Glass verslaat prins Willem-Alexander: bril nu al gehackt
Lees ook:Startup Meta werkt aan augmented reality-display (video)
Lees ook:Google Glass krijgt concurrentie van draagbare smartphone (video)
Lees ook:Truc: met Google Nexus 7 video opnemen in 720P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.