Bellen met Google Glass’ futuristische bril

Google onderzoekt of er mogelijkheden zijn om te bellen met de futuristische bril die de zoekmachinegigant heeft ontwikkeld. Dit zei projectleider Babak Parviz in een interview met IEEE Spectrum bericht AutomatiseringGids.

Google blijft nieuwe ideeën uitproberen, vertelde Parviz. Zo blijft het bedrijf sleutelen aan de hardware, software, telefooncapaciteiten, het batterijleven en stemcommando’s van het apparaat, meldt de Telegraaf.

Of de bril ook ingebouwd apps krijgt, kon Parviz nog niet zeggen. ‘Het is geen laptop en geen smartphone, maar een compleet nieuw platform.’ Hoe mensen een interactie aangaan met de bril en wat ze er mee doen is volgens hem een geheel nieuw terrein.

Hij hoopt dat ontwikkelaars die als eerste met de bril gaan werken ook ideeën krijgen met wat Google  met dit krachtige platform kan doen.

Augmented reality-bril
De augmented reality-bril is onderdeel van Google’s Project Glass en de eerste stap van het techbedrijf naar draagbare technologie.

De bril heeft alleen een stukje glas met daarop realtime informatie van internet die gebruikers krijgen over personen en gebouwen die zij zien aan de hand van een kleine camera.

De bril kan onder meer worden gebruiken voor route-informatie, chats en als agenda. De bediening gaat per spraak en met de bril zijn ook foto’s en filmpjes te maken. Ook kunnen er audio- en video-opnamen mee gemaakt kunnen worden, zoals Google tijdens een ski dive al een keer liet zien.

De augmented reality-bril moet ergens dit jaar zijn debuut maken bij een beperkte groep ontwikkelaars, maar komt niet voor 2014 beschikbaar voor het grote publiek.

Beeld: Engadget

Lees ook:Google demonstreert futuristische bril tijdens skydive (video)
Lees ook:Google Glass krijgt concurrentie van draagbare smartphone (video)
Lees ook:Eerste beelden Google-bril online (video)
Lees ook:Google Glass verslaat prins Willem-Alexander: bril nu al gehackt
Lees ook:Opmerkelijk debuut Google-bril op catwalk DVF (video)

Eén reactie op “Bellen met Google Glass’ futuristische bril

  1. Simone

    Dit is weer een stap verder in de futuristische wereld! Ik word er eigenlijk een beetje bang van. Hoe ziet Nederland er in 2015 uit?

    Wat ik me wel af vraag: hoe zal het mogelijk om te chatten met een bril?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.