LG ontwikkelt transparant flexibel 60” OLED-scherm

LG Display gaat in Zuid-Korea een consortium leiden dat transparante flexibele ultra HD OLED-schermen van 60 inch gaat ontwikkelen.

Dit meldt Engadget op basis van berichtgeving van The Korea Herald.

Volgende generatie technologie
Het project is onderdeel van het Future Flagship Program van de Zuid-Koreaanse overheid om de volgende generatie technologie te promoten. Behalve een export van 56 miljard US dollar zou dat programma 840.000 banen moeten opleveren.

Behalve LG Display, de een na grootst producent van displays in Zuid-Korea, zit ook schermenmaker Avaco in het consortium.

Andere toepassingen
Het samenwerkingsverband zoekt ook naar andere toepassing van de flexibele OLED’s, onder meer voor informatie in bushokjes en winkels.

OLED is een van de key technologie├źn die de Zuid-Koreaanse overheid heeft aangewezen om de R&D-faciliteiten van de industrie verder te versterken. Daarmee zou volgens LG Display het technologie-gat kunnen worden gedicht met de snel groeiende display-industrie in China.

4K-resolutie
Op basis van berichtgeving van de lokale media meldt NU.nl dat de schermen een 4K-resolutie krijgen van 3840×2160 pixels. LG Display zou volgens de nieuwssite 55 miljoen dollar aan subsidie gerkegen.

Lees ook:Samsung ligt na Apple ook met LG in de clinch
Lees ook:Samsung wil patentverbod LG Oled-technologie
Lees ook:Apple stapt voor A7-chip over van Samsung naar TSMC
Lees ook:Samsung schendt patenten Apple en verliest rechtzaak
Lees ook:Samsung bouwt nieuwe chipfabriek in China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.