Eerste beelden Google-bril online (video)

De besturing van de futuritische Google-bril gebeurt via een trackpad in de poot. Zo veel is inmiddels wel duidelijk geworden.

Dit blijkt uit een uitzending van de The Gavin Newsom Show. Google-oprichter Sergey Brin zei daarin dat hij hoopt dat het geavanceerde stukje technologie al volgend jaar op de markt komt.

De presentator mocht de bril zelf uitproberen nadat Brin zonder dat hij het wist eerst een foto van hem had gemaakt. Newson vond de kwaliteit verrassend goed en opvallend helder.

Google heeft inmiddels ook de eerste beelden online gezet die met de bril zijn gemaakt.

Project Glass

Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat de bril heeft alleen een stukje glas is met daarop realtime informatie van internet die gebruikers krijgen over personen en gebouwen die zij zien aan de hand van een kleine camera. De bril kan onder meer worden gebruiken voor route-informatie, chats en als agenda. De bediening gaat per spraak en met de bril zijn ook foto’s en filmpjes te maken.

De augmented reality-bril is onderdeel van Google’s Project Glass en de eerste stap van het techbedrijf naar draagbare technologie.

Lees ook:Opmerkelijk debuut Google-bril op catwalk DVF (video)
Lees ook:Bellen met Google Glass’ futuristische bril
Lees ook:Google demonstreert futuristische bril tijdens skydive (video)
Lees ook:Led-bril weert Google Glass (video)
Lees ook:Virgin test Google Glass bij inchecken

Eén reactie op “Eerste beelden Google-bril online (video)

 1. KIttyFloorSonja

  Google-bril bekijken door een roze bril?

  De verwachtingen over de gevolgen van de google-glass lopen uiteen. Aan de ene kant wordt gezegd dat intensief gebruik van de glass kan leiden tot fysieke klachten en op de lange termijn de mensen minder in staat zijn fysiek te communiceren en relaties te onderhouden. Aan de andere kant wordt gezegd dat de glass een groot voordeel biedt voor de mensen die er toegang tot hebben. Zij kunnen door de glass sneller communiceren en hebben direct en snel toegang tot een praktisch onuitputtelijke bron van informatie.

  In een artikel op nu.nl wordt gewaarschuwd dat de google-glass niet bedoeld is voor kinderen onder de dertien jaar. Verder wordt er gewaarschuwd voor mensen die een bril dragen dat zij last kunnen krijgen van hoofdpijn. Voor mensen die een laseroperatie hebben ondergaan, wordt geadviseerd eerst de dokter te raadplegen, voordat over wordt gegaan op het dragen van een google-glass (http://www.nu.nl/gadgets/3398933/google-bril-glass-niet-kinderen.html).

  Sociale ideologische verklaringen van de moderne technologie
  Stel, over een aantal jaar heeft de google-glass, de nieuwe moderne technologie, het sociale systeem grotendeels van de mens overgenomen. Welke ruimte is er dan nog voor mensen die worden afgeschermd van een google-glass over het algemeen? Denk aan de kinderen jonger dan dertien jaar. Hun ouders, eventueel broers en zussen, vrienden en vriendinnen hebben waarschijnlijk wel een google-glass. Kinderen jonger dan dertien jaar kunnen niet mee doen, hoe zouden zij zich voelen? Denk ook aan de mensen die een bril dragen en hier hoofdpijn van krijgen, worden zij benadrukt dat ze een handicap hebben en niet mee kunnen doen met de rest? Maar ook de ouderen, die een andere sociale achtergrond hebben, wordt van hen verwacht dat zij ‘opnieuw’ leren communiceren? Verder zijn er nog de mensen die niet een google-glass kunnen betalen. Worden zij door nog iets nieuws nog verder buiten de samenleving gedrukt? Hoe zouden zij zich voelen? Hoe zit het met de mensen die een google-glass niet willen aanschaffen, omdat zij bijvoorbeeld fysieke communicatie daadwerkelijk willen blijven behouden? Er is al gebleken dat er een stuk minder sociaal contact is door facebook, twitter, hyves, enzovoort. Wat voor invloed zal deze google-glass hebben?

  De google-glass kan als een belangrijk deel in de maatschappij worden geacht. Het zou een ongelijke verdeling van groepen/mensen teweeg kunnen brengen en daarbij, waar blijft het daadwerkelijk fysiek communiceren? Hoe wordt er straks omgegaan met elkaar?

  Daarbij hebben we überhaupt nog wel iets te kiezen of wordt ons iets noodgedwongen opgelegd. Dat je iets moet hebben, omdat je er anders niet (meer) bij hoort of achter loopt?! Want zeg nou zelf… de maatschappij is aan het vervreemden. Vervreemden van de mensheid, in contact met anderen en vervreemden van zichzelf…

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.