Marijn Berk beste jonge topondernemer met oplader op zonne-energie (video)

De SunCharge, een oplader op zonne-energie die goedkoper en krachtiger is dan bestaande oplossingen. Daarmee werd Marijn Berk (23) de meest veelbelovende jonge ondernemer van 2011. Dit meldt Sprout op z’n website. Berk sleepte de titel mede in de wacht omdat de door hem zelf ontwikkelde technologie duurzaam is, wereldwijd toegepast kan worden en opgezet met het doel om mensen in derdewereldlanden te helpen.

Daar wonen 1,6 miljard mensen die thuis geen electriciteit hebben, waarvan 500 miljoen met een mobiele telefoon.

De jonge topondernemer brengt de oplader op basis van de patent-pending technologie
met zijn bedrijf Sool Power op de markt. Het hoge technologieniveau vraag om financieringsbedragen die door het ondermaatse Nederlandse investeringsklimaat niet haalbaar zijn. Reden waarom de ontwikkeling van de SunCharge werd gefinancierd door een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Bovendien kreeg Berk de prestigieuze Kauffman beurs die een verblijf van een jaar in Silicon Valley mogelijk maakte.

Prestigieuze prijzen

Het is niet de eerste keer dat Berk in de prijzen valt, maar hij is wel het meeste blij met de reacties van gebruikers die ontmoette tijdens zijn reizen die hem in tot alle uithoeken van de wereld brachten van het Midden-Oosten tot dorpjes in Kenia en Nigeria, achterbuurten in Oeganda, het platteland in Rwanda en Zuid-Afrika. ‘Overal waren mensen ontzettend enthousiast’, liet hij in een reactie aan Sprout weten. It’s like magic, zei iemand in Kenia. ‘Daar gaat het uiteindelijk om.’

Berk staat met SoolPower op de ’25 onder de 25-lijst’ van meest veelbelovende ondernemers die Sprout dit jaar voor de zesde keer samenstelde.

Beeld: Sool Power (man op markt in India die met de SunCharge zijn telefoon oplaadt)

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Dubbele primeur: hybride Volvo V60 met iPhone app (video)
Lees ook:Mobieltje aan de universele oplader
Lees ook:Apple patenteert oplader met batterij
Lees ook:Universele oplader laadt zonder stroom
Lees ook:Intel zet voet op Eindhovense bodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.